ampolles

A partir del dilluns 15 de desembre, i com ja és tradicional per aquestes dates, el conjunt dels Comuns instal·laran contenidors especials de recollida d’ampolles de cava i xampany durant les festes.

D’aquesta manera les ampolles recollides, enlloc de seguir el procés de reciclatge, seran reutilitzades. Aquesta acció permet reduir en gran mesura els impactes derivats de la gestió d’aquest tipus de residu. Efectivament en la jerarquia de la gestió més racional de residus la reutilització es prioritza enfront del reciclatge, ja que permet un estalvi important de matèries primeres i d’energia.

En el conjunt del país s’ubicaran més de 25 contenidors al carrer i a les deixalleries comunals perquè la població pugui fer una aportació directa de les ampolles consumides durant les festes.

En paral·lel, el conjunt de Comuns té previst informar els principals productors com els hotels, els bars i els restaurants perquè aportin les ampolles de cava i xampany generades durant les festes a les deixalleries o en contenidors en les seves instal·lacions.

La campanya finalitzarà el 15 de gener, a l’acabament de les festes de Nadal.

Punts de recollida al carrer per parròquia – sense comptar les deixalleries:

Canillo: Plaça de Montaup a Canillo i aparcament de la Poste a Soldeu.

Encamp: Aparcament comunal Prat de l’Areny, Av. Joan Martí cruïlla C. de la Vena, Aparcament comunal d’Encamp, C. Sant Miquel – Comerç Janina, Pl. Sant Miquel
Ctra. De Vila – Urbanització Vila del Sol

Ordino: Plaça Major, Prat de Call, Prat de Vilella

La Massana: prop del Comú, les Fontetes

Andorra la Vella:  aparcament del Parc Central, aparcament d’Enclar i zona de triatge d’Encorcers

Sant Julià de Lòria: Plaça Francesc Cairat,  Aparcament Prat Gran,  Zona de Les Arades (Av. Verge de Canòlich)

Escaldes-Engordany: mini deixalleria comunal ( Av. Fener)