rdpgossosEls set comuns han presentat avui una campanya adreçada als propietaris de gossos per tal de sensibilitzar-los sobre el respecte que han de tenir per les nomes bàsiques de convivència fixades a l’ordinació sobre tinença i control d’animals de companyia. Sota el lema, “Oh! Merda!”, es vol conscienciar a la gent que no recollir de la via pública els excrements dels animals pot sortir molt car amb sancions que van des dels 60 fins els 300 euros.

La presència d’excrements i orins als carrers de cada parròquia és una de les preocupacions de les administracions locals que amb aquesta iniciativa volen incidir en la necessitat de respectar i mantenir nets els espais públics. En una roda de premsa feta al Comú d’Escaldes-Engordany, la cònsol major d’aquesta parròquia, Trini Marín i l’ordinenca Consol Naudi han recordat els esforços que els comuns han fet en aquests darrers anys amb la instal·lació de pipi cans, així com d’expenedors de bosses per facilitar la recollida d’excrements.

L’objectiu, ha apuntat Naudí, és “reduir” la presència de tifes a la via pública i “que la gent no es queixi tant”. I és que d’una banda, les cònsols han admès que és difícil sancionar perquè els amos dels animals recullen els excrements quan veuen als agents de circulació i de l’altra la presència d’excrements no només es dóna al carrer sinó també als parcs, camins i prats fomentant la propagació de malalties, han remarcat. La campanya preveu la distribució de material gràfic a tots els espais comunals i a les persones que passegin amb gos. Igualment, es farà difusió a través de les xarxes socials. També es recordarà als propietaris que sempre han de portar els gossos lligats i amb morrió si es tracta d’una raça catalogada com a perillosa. A més, els animals no poden entrar a les zones de jocs infantils o àrees de gespa, han d’anar identificats amb el xip i estar al corrent de les atencions veterinàries.

1 comentari

  1. Perquè no els mateu tots els gossos d’una vegada? Ja es va fer amb uns quants quan la gossera de la Comella va passar a gestionar-la novament el govern. Sembla que alguns continuen amb la mateixa sensibilitat vers els animals de companyia.
    No creieu que hi han temes més importants per gastar els quatre calers públics que tenim? A pic i pala tots!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada