Els comuns i el Tribunal de Comptes discrepen sobre com s’han de distribuir les transferències

Els comuns i el Tribunal de Comptes fan diferents interpretacions de l’article 7 de la Llei qualificada de transferències als comuns, tal com ha posat de manifest, aquest dimarts, la cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, després de la reunió de cònsols. Ferrer ha explicat que el Tribunal de Comptes interpreta que el 80% de les transferències es pot destinar a inversió o a eixugar el deute generat per inversions, però que no es pot fer servir per eixugar deute de despesa corrent, mentre que els comuns consideren que sí que es pot, ja que la Llei no diu el contrari. A causa d’aquesta divergència d’interpretacions el Tribunal de Comptes va alertar alguns comuns en el darrer informe sobre les transferències. Per evitar aquest enfrontament i no haver de recórrer als tribunals, els cònsols han decidit enviar una carta al ministre de Finances, Jordi Cinca, demanant una solució, que podria ser establir un criteri únic d’interpretació o fer una modificació per clarificar aquest apartat de la Llei.

Els cònsols de les set parròquies han tractat, en la reunió d’aquest dimarts, la interpretació que fa el Tribunal de Comptes de l’article 7 de la Llei de transferències als comuns, amb la que no estan d’acord. Segons ha explicat la cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, el Tribunal de Comptes interpreta que el 80% de les transferències que s’han de destinar a inversió o a eixugar deute, ha de ser deute provinent d’inversions i no de despesa corrent.

Els comuns, en canvi, consideren que la Llei no especifica això, i que per tant es pot destinar aquesta part de les transferències a inversió o a eixugar deute, encara que provingui de despesa corrent.

Com que la manera de determinar quina és la interpretació adequada seria anar als tribunals, i això es vol evitar, els cònsols han decidit enviar una carta al ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, exposant les divergències en les interpretacions. El que volen els cònsols, segons Ferrer, és establir un criteri únic d’interpretació o fins i tot fer una modificació d’aquest apartat de la Llei perquè quedi més clar.

 

Tipus d’interès de l’ABA

En la reunió d’aquest dimarts els cònsols també han tractat la qüestió de l’increment dels tipus d’interès fixats per l’ABA als comuns, i que se’ls ha notificat recentment per carta. El tipus d’interès s’ha apujat del 2,5% al 3% per a les renovacions que s’hagin de fer de les pòlisses dels comuns, i el que demanen els cònsols és que se’ls comuniqui directament i no ‘amb una carta freda’. Per aquest motiu convidaran els membres de l’ABA a la propera reunió de cònsols, tot i que ‘entenem que no els farem canviar d’opinió’.

 

Guia per fer el plec de bases dels concursos de neteja

Aquest mateix dimarts, el president de l’Associació d’empreses de neteja d’Andorra, Josep Àngel Mortés, el vicepresident, Miquel Lorenzo, i la membre de l’associació, Maria José Puigsubirà, han comparegut també a la reunió de cònsols. Han demanat que els comuns tinguin en compte alguns criteris a l’hora de presentar els concursos públics per a treballs de neteja, ja que consideren que en alguns casos dificulten que es pugui garantir la millor qualitat i millor preu. És per això que han facilitat una guia que es fa servir en altres països i que ha de permetre ‘optimitzar els recursos’.

1 comentari

  1. Els cònsols es pensen que són un Senat i que poden interpretar les lleis com els vingui en gana.El cert és que el Tribunal de Comptes ho diu clarament com s’ha d’interpretar aquest article i la comissió legislativa del Consell General així ho va entendre, amb el suport dels dos grups parlamentaris. Una vegada més perden el temps en disputes per tenir més poder.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES