dieta-esportConscienciar les persones que practiquen esport sobre la importància d’una correcta alimentació és l’objectiu del cicle de xerrades de nutrició esportiva, organitzades conjuntament pels centres esportius i departaments d’esports dels set comuns i el Col·legi de Dietistes d’Andorra.

“La pràctica esportiva cada cop està més estesa, cada cop hi ha més persones que decideixen posar-se en forma a les instal·lacions i poliesportius comunals”, assegura la consellera d’Educació, Joventut i Esports, Natàlia Cusnir que afegeix que “de vegades, per estar prims o més musculats es porten a terme dietes contraproduents que poden afectar la nostra salut”. Justament, les jornades tractaran la nutrició esportiva des de tots els àmbits.

Marta Pons, degana del Col·legi de Dietistes d’Andorra, afirma que “un dels objectius del Col·legi és contribuir a promoure uns bons hàbits alimentaris entre la població andorrana; amb aquestes xerrades tractarem diferents temes de forma útil, original i dinàmica “.

La primera xerrada, sota el títol “El plaer de menjar bé”, amb les dietistes Imma Mañà i la mateixa Marta Pons, serà aquest dijous, 13 de novembre al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. En aquest taller s’exposarà de forma visual com triar i combinar els aliments per treure’n el màxim benefici sense renunciar al plaer de menjar.

La següent xerrada, “Rendiment esportiu” (29 de gener, al teatre de les Fontetes de la Massana), anirà a càrrec de Mercè Gómez i Eduard Reinoso, que exposaran l’alimentació més adequada a l’hora de realitzar una disciplina esportiva. La dieta no és només important per als esportistes professionals sinó per a totes aquelles persones que realitzen curses de forma amateur.

Tot seguit serà el torn de les dietistes Katia Durich i Berta Jiménez, amb la xerrada “Vols aprimar-te?” (26 de març, a l’auditori Rocafort de Sant Julià de Lòria). Aprimar-se és un els objectius més comuns a l’hora de posar-se a fer exercici. Com també ho és una dieta. Cal seguir unes pautes nutricionals correctes per poder obtenir la disminució de pes desitjada però mantenint la salut.

La darrera xerrada es titula “Suplements nutricionals i èxit esportiu” (14 de maig al Punt d’Informació Juvenil d’Encamp) i serà a càrrec de Mercè Rosas i Marta Salvadó, que exposaran la importància d’ingerir els suplements adequats a cada situació. Proteïnes, carbohidrats, aminoàcids, multivitamínics…S’expicarà quin són els suplements per augmentar la massa muscular, perdre greix i augmentar el rendiment esportiu.

Totes les xerrades són gratuïtes. A més, els socis dels clubs esportius comunals obtindran un 50% de descompte en una consulta de nutrició, només per assistir a qualsevol de les xerrades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada