campanya

Les festes majors que celebra cada Comú durant els mesos d’estiu fan créixer el consum de material plàstic i les dificultats de neteja a la via pública. Per aquest motiu, s’ha posat en marxa la campanya ‘Reutilitza’m i porta’m de festa!’, una iniciativa per reduir la generació de residus i potenciar la reutilització. Cada parròquia tindrà 5.100 gots que s’adquiriran per un euro a les barres organitzades pel Comú, i al final de la nit es podran recuperar els diners tornant el got, o bé se’l podran emportar de record. Els gots han estat dissenyats per Isa Santaella, dissenyadora del Comú d’Ordino, que ha explicat que tots tenen un disseny unitari amb elements juvenils, però s’ha escollit un color diferent i cinc paraules claus per a cada parròquia.

Amb el lema ‘Reutilitza’m i porta’m de festa!’, els set comuns s’han adherit a la nova campanya del Pla Nacional de Residus per potenciar la reutilització. Es tracta d’una campanya que es portarà a terme a les set parròquies aprofitant l’augment del consum de material plàstic i les dificultats de neteja en la via pública durant les festes majors. Així doncs, les barres organitzades pels comuns cobraran un euro per cada got reutilitzable, per intentar que es reompli o que se l’emportin a casa de record.

Cada got presenta un disseny unitari amb elements juvenils, però cada Comú té un color diferent i cinc paraules claus significatives per a la parròquia. La dissenyadora ha estat Isa Santaella, que ha explicat que “la idea per fer la imatge ha estat inspirada en la sonoritat de la nit”.

L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és reduir la generació de residus i potenciar la reutilització, ja que segons ha explicat la cap del departament d’Higiene i Medi Ambient del Comú d’Encamp, Vanessa Carrascosa, “s’ha calculat que a una festa major es poden arribar a utilitzar entre 4.000 i 5.000 gots que després trobem a terra”. Tenint en compte aquesta xifra, cada parròquia comptarà inicialment amb 5.100 gots.

A les oficines de turisme també es podran comprar els gots per un euro, tot i que hi ha la possibilitat de comprar el lot dels set diferents per cinc euros.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada