torres-mandicoEls comuns han encarregat a l’empresa OCPS l’elaboració d’un estudi per crear i posar en marxa l’agència tributària comunal abans de final d’any. L’import de l’adjudicació és de 81.600 euros i l’auditora haurà de determinar en dos mesos el volum de personal necessari i els recursos de què haurà de disposar per gestionar els tributs i les taxes que corresponguin a les administracions comunals. D’altra banda, els comuns començaran a treballar amb la Batllia per organitzar els expedients que s’estan tramitant i veure el volum d’execucions forçoses que se’ls poden retornar amb el nou codi de l’administració. Per últim, com han explicat el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, i el cònsol menor d’Encamp, Jordi Torres, després de la reunió de cònsols, en un màxim d’un mes i mig o dos mesos tornaran a presentar la proposició de llei de modificació de la Llei de transferències.

Els cònsols han adjudicat aquest dimecres a l’empresa OCPS els treballs per a la creació i posada en marxa de l’agència tributària comunal per un import de 81.600 euros. Segons han explicat el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, i el cònsol menor d’Encamp, Jordi Torres, es va demanar un pressupost a 7 o 8 empreses com ara KPMG, Gaudit, Alfa Capital, Deloitte, GM consultors i OCPS però només la darrera va presentar una proposta i s’ajustava al plec de bases elaborat pels comuns.

La seva tasca, segons ha indicat Torres, és fer un estudi dels impostos, tributs i taxes de cada comú i determinar el volum de personal necessari per a la gestió d’aquests tributs i els procediments de retorns, l’espai que requerirà la nova agència tributària comunal, els sistemes informàtics, etc. Així, en dos mesos, haurà de determinar els recursos necessaris per tirar endavant l’agència i els costos. La idea, han assenyalat els cònsols, és que es pugui aprofitar personal que ja està empleat a les administracions per complementar l’agència. Un cop fet l’estudi, ha assenyalat el cònsol menor d’Encamp, es podria posar en marxa en els sis mesos següents.

La reunió de cònsols d’aquest dimecres ha servit també per aprovar els comptes del 2014 amb un dèficit de 24.000 euros ,”pels informes jurídics que s’han anat demanant”, ha reconegut el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó. Durant l’any passat, els cònsols van demanar estudis per valor de 85.000 euros per temes com la delimitació de les competències i transferències, l’ITP o la Regla d’or, entre altres. Això ha fet que les despeses superessin l’aportació dels comuns i que de cara al 2015 aquesta hagi de ser superior. L’import addicional, ha afirmat Mandicó, encara no s’ha establert ja que també s’ha de sumar el cost de l’estudi d’OCPS i altres informes que es puguin sol·licitar.

També arran de la modificació del Codi de l’Administració, s’ha format una comissió amb representants dels comuns perquè analitzin els expedients que es troben a la Batllia i el seu estat de tramitació. D’aquesta manera, han apuntat els cònsols d’Encamp i Canillo, poden calcular els expedients que els seran retornats i començar a treballar perquè les sancions no caduquin.  Els comuns treballaran amb el nou ministre d’Educació el reglament del lleure perquè consideren que no té prou en compte la temàtica esportiva. Creuen que la ràtio que estableix de monitors i joves és massa estricta i cal ajustar-la “per poder continuar oferint l’activitat” sense encarir el servei.

Per últim, els comuns col·laboraran en l’elaboració d’una base de dades d’accidentalitat per detectar possibles punts negres a la xarxa viària i han expressat que tornaran a presentar la proposició de llei de modificació de la Llei de transferències. En un màxim d’un mes i mig o dos creuen que es podrà aprovar pels respectius Consells de Comú i després la tornaran a entrar a tràmit perquè es debati al Consell General. 

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada