Els comuns han demanat que es prenguin mesures legals per endurir la venda d’alcohol a menors i el consum a la via pública per tal d’evitar aldarulls com els que es van produir la setmana passada durant la celebració del Carnaval a Encamp. A més, estudiaran la possibilitat d’acordar un horari de finalització dels actes organitzats pels comuns durant les festes majors.

Així ho ha explicat la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, durant la roda de premsa posterior a la Reunió de Cònsols, que s’ha celebrat aquest dimarts a la capital, i que entre altres temes, ha tractat la problemàtica del consum d’alcohol entre els adolescents. També han informat dels avenços en el plec de bases que s’està elaborant per al concurs de la gestió del cens caní per ADN, i han avançat que ja està pràcticament enllestit i només queda decidir si el convocarà el Govern o els mateixos comuns.

La Reunió de Cònsols, celebrada aquest dimarts al matí a Andorra la Vella, ha tractat la prevenció i el control d’aldarulls amb motiu de la celebració de les festes majors, després dels altercats produïts durant el Carnaval d’Encamp. És per això que els cònsols han demanat que es prenguin mesures legals per endurir la venda d’alcohol a menors d’edat i el consum a la via pública. A més, s’han plantejat la possibilitat d’arribar a un acord per determinar un horari de finalització dels actes organitzats pels comuns durant les festes majors, un tema que tractarà cada comú de manera interna i acabaran de definir durant la reunió prevista per al proper mes d’abril.

En aquest sentit, han destacat que es tracta d’una competència de la Policia però els comuns volen col·laborar per tal de facilitar la convivència entre tots els ciutadans.

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha explicat que una altra de les mesures que prendran des dels comuns és la realització de campanyes de prevenció i informació als joves sobre els problemes que poden arribar a ocasionar aquestes addiccions.

D’una altra banda, durant la Reunió de Cònsols també han informat del seguiment del projecte de gestió del cens caní per ADN, i han assegurat que el plec de bases ja està pràcticament enllestit i tan sols falta acabar de decidir si el concurs el convocaran els mateixos comuns o el Govern. Està previst poder publicar el plec de bases el mes que ve per adjudicar, per una banda, l’actualització del cens caní, i per una altra, l’empresa que haurà de fer les proves d’ADN als gossos per poder aplicar les sancions corresponents.

Text i foto: ANA

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada