Diversos representants dels comuns s’han reunit aquest dilluns al matí al Comú d’Andorra la Vella per abordar la cessió econòmica que aplicaran a les operacions que es realitzin en sòl urbà consolidat amb l’entrada en vigor de la nova Llei del sòl. Segons ha explicat el cònsol major de la Massana, David Baró, la trobada ha servit per repassar la modificació del text aprovada el 31 de juliol i per posar en comú els dubtes que han pogut anar sorgint. Tot i que en un principi en la reunió els comuns havien d’informar sobre la seva postura envers la rebaixa de la cessió, com que el text encara no ha estat publicat al BOPA, s’han donat fins a la propera reunió de cònsols, el 4 de setembre, per establir el percentatge de reducció, ha afegit Baró.

Malgrat que tots els comuns estan d’acord en abaixar la cessió econòmica, com han manifestat en les darreres reunions de cònsols, alguns com Andorra la Vella i la Massana aposten per arribar al 0% mentre d’altres com Escaldes ho han d’acabar de debatre en el sí de la corporació comunal.

Seguint aquest objectiu, després d’haver repassat la modificació de la Llei del sòl aprovada el 31 de juliol i que permet als comuns reduir fins al 0% la cessió obligatòria en terreny urbà consolidat, i tenint en compte que el text no ha estat publicat al BOPA, els comuns s’han donat de marge fins al 4 de setembre.

En aquesta data se celebrarà la propera reunió de cònsols, com ha explicat el cònsol de la Massana, David Baró, i serà quan els comuns hauran de determinar quin percentatge de cessió estableixen i si hi ha una postura comuna entre les set parròquies per establir aquesta aportació.

1 comentari

  1. Aquest és el tema més important i delicat que ha de tractar la reunió de cònsols, sigueu-ne conscients. No n’heu aprés res d’aquesta situació: igual de rucs que abans de la crisi. Fer això només servirà per fer més grossa la bola que va néixer de la mà de la moratòria. S’ha de deixar dessinflar aquesta bola per poder tornar a créixer. L’eliminació de la cessió només comportarà més especulació i un creixement sobredimensionat, amb la conseqüent prolongació de la següent crisi. No valoraré el greuge comparatiu indigne entre aquells valents que han pagat la cessió del 15%, pensant que és de justícia cedir part dels beneficis a l’estat -pel bé de tots-, i aquests que ara continuaran explotant el territori donant l’esquena al país. No és aquest, ni de lluny, el camí a seguir. Veu dir, senyors de DA (postliberals disfressats), que teníeu la solució als problemes actuals d’Andorra (buscar nous motors econòmics, bàsicament) i no ho heu aconseguit. (Ingenus aquells que van pensar que els causants de la situació actual serien els que ens en farien sortir). Però, si us plau, no continueu amb aquesta degradació del nostre país (Andorra també és dels que no votem malament), no continueu explotant i venent la terra dels vostres fills per poder portar vosaltres, un nivell de vida que no us pertoca. Senyors cònsols, teniu en les vostres mans l’opció de no tornar a caure en la mateixa pedra, sigueu bons andorrans i no hipotequeu més el futur d’Andorra. Les generacions a vindre us ho agrairan.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada