Els comuns crearan una agència tributària comunal el 2016

comuns 1

Els comuns es refermen en la intenció de crear una agència tributària comunal el 2016 i asseguren que només accediran a integrar-se en una d’àmbit nacional si hi ha una negociació i s’arriba a un pacte amb el Govern. Avui, després de la reunió, els cònsols han afirmat que l’agència única no se’ls pot imposar perquè es contradiria la Constitució. També han demanat un ajornament de l’entrada en vigor de la llei de bases tributària en els aspectes que els afecten fins gener del 2016.

El comuns crearan una agència tributària única comunal i després decidiran si s’integren en una d’àmbit nacional. Així ho han explicat després de la reunió de cònsols celebrada aquest mes a la Massana i en la qual han tractat l’adaptació dels comuns a la nova llei de bases d’ordenament tributari.

Els comuns asseguren que la Constitució, en base al principi d’autogovern, els dóna la llibertat de decidir com volen gestionar els recursos tributaris. Matisen, a més, que si s’arriba a crear una agència tributària única nacional hauria de ser bicèfala. Així ho han indicat els cònsols de la Massana i d’Andorra la Vella, David Baró i Rosa Ferrer. La cònsol de la capital afirma que després de crear una agència tributària comunal, les corporacions decidiran si s’incorporen o no a una agència tributària única. Assegura, però, qie “serà una decisió voluntària i no per imposició perquè si és per imposició s’ha de modificar la Constitució”.

Els cònsols asseguren que necessiten un any de temps per adaptar-se a la nova llei, per modificar les ordinacions comunals i reglaments i harmonitzar els procediments per tal d’oferir seguretat jurídica. Per això demanaran que l’entrada en vigor de la llei en els aspectes que afecten els comuns s’aplaci fins el gener del 2016. Ho demanaran a la comissió legislativa de finances i al grup parlamentari demòcrata, amb qui es reuniran aquesta setmana.

1 comentari

  1. mare meva, quina por fa el senat andorra.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES