Durant els darrers dies, el Govern ha rebut els informes dels Comuns que avalen el Pla Sectorial d’Infraestructures Energètiques. En les pròximes setmanes l’Executiu avaluarà i respondrà les qüestions tècniques que assenyalen aquests informes.

El 14 de febrer passat, el Govern va fer públic el Pla Sectorial d’Infraestructures Energètiques, en virtut del qual es reserva l’ús de terrenys que són de titularitat comunal. A partir d’aquell moment, els Comuns disposaven d’un termini que expirava avui per emetre el seu informe preceptiu, però no vinculant, en virtut del que disposa la Llei Qualificada de Competències dels Comuns que el Consell General va aprovar la tardor passada i que avui el Tribunal Constitucional ha declarat plenament adequada a la Constitució.

El Pla Sectorial d’Infraestructures Energètiques és una peça clau de la política mediambiental i econòmica del Govern, ja que serveix per fer les reserves de sòl públic necessàries per ubicar-hi equipaments de producció d’energia que permetin a Andorra augmentar la seva sobirania energètica, reduir la dependència dels combustibles fòssils i potenciar les energies renovables o bé menys contaminants.

El nou model energètic que està impulsant el Govern ha de servir, d’una banda, per crear un nou sector d’activitat, contribuint així a la diversificació del teixit productiu; i, d’altra banda, per complir amb els compromisos internacionals ratificats per Andorra de reduir substancialment les emissions de CO2 al llarg dels propers anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada