cambra

Els comptes lícits de BPA podrien quedar desbloquejats “en un o dos mesos”. Això és el que els ha transmès el Govern als representants de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, durant una reunió mantinguda aquest dilluns a la tarda, tal com ha explicat el seu president Marc Pantebre. La Cambra havia sol·licitat una trobada amb responsables de l’Executiu per tal de “conèixer de primera mà” el procés que s’està seguint per resoldre l’afer BPA, i també per “demanar-los celeritat” i “expressar-los el neguit de moltes empreses” per culpa d’aquesta situació.

Representants de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis s’han reunit durant gairebé dues hores, aquest dilluns a la tarda, amb el cap de Govern, Toni Martí, i amb el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca. A la sortida, Pantebre ha explicat als mitjans de comunicació que l’objectiu de la Cambra era obtenir informació “de primera mà” sobre el procediment que està seguint el Govern per tal de resoldre l’afer BPA.

L’Executiu els ha deixat clar, tal com ha explicat Pantebre, “perquè es va haver de fer aquesta intervenció i perquè no es podia fer de cap altra manera”. “Aquesta és la seva versió i des de la Cambra ens la creiem, perquè pensem que el Govern d’Andorra no té tenia la voluntat de fer res que no pogués fer o que hagués estat perjudicial per al país”, ha afegit.

L’altre gran objectiu de la Cambra era “traslladar-los de forma directa el neguit de les empreses que s’han vist afectades per aquesta situació” i demanar-los “celeritat” per tal de resoldre la situació. Tot i això, un cop feta la reunió, Pantebre ha assegurat que han pogut entendre que el procés per destriar els comptes lícits dels il·lícits és llarg i feixuc i que respon “a uns estàndards bancaris que estan perfectament parametritzats”.

En relació als terminis per tal que els comptes lícits es puguin desbloquejar i els seus titulars puguin recuperar l’operativitat habitual, el Govern els ha transmès la voluntat que això sigui possible “en un o dos mesos”. Tot i això, els ha deixat clar que “no són terminis ni tancats ni segurs, ja que tot anirà en funció de la celeritat amb que es pugui fer la tria”, ha afegit Pantebre.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada