pujolEls comptes de la família Pujol amb diner negre ocult a Hisenda van ser oberts a Andorra en els primers anys 90 en Banc Agrícol, que posteriorment va passar a ser Andbank després de fusionar-se amb la Banca Reig, segons publica avui economiadigital.

Pujol va indicar en la seva confessió del passat 25 de juliol que el seu pare, Florenci Pujol i Brugat, havia llegat a la seva dona Marta i als seus set fills uns fons no declarats “situats a l’estranger –diferents als compresos en el seu testament—”, en el moment de la seva mort, al setembre de 1980.

Una dècada sense indicis

En conseqüència, la fortuna oculta dels Pujol no va arribar a la seva destinació andorrana fins a una dècada després. Aquesta és una de les pistes que la justícia i Hisenda estudien per aclarir el veritable origen dels recursos del clan familiar que han estat amagats al Fisc espanyol. On van estar abans aquests diners? La justícia ha optat per remetre comissions rogatòries a dos països: Andorra i Suïssa.

A Andorra han estat fins a l’actualitat. Fins a desembre de 2010, dipositats en comptes a nom de l’esposa i els set fills que van ser oberts a Andbank. A partir d’aquesta data, alguns dels fills regularitzen la situació davant Hisenda i repatrien els fons a Espanya, mentre que la dona i quatre d’ells els traspassen a BPA, segons economiadigital.

Més informació:

http://www.economiadigital.es/es/notices/2014/08/las_cuentas_de_los_pujol_en_andbank_fueron_abiertas_en_los_primeros_90_58620.php

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada