fira retro

Aquest dissabte s’ha celebrat al barri antic de la capital la segona Fira Retro, que ha tornat a organitzar l’Associació de Comerciants del Centre Històric amb la col·laboració del Comú d’Andorra la Vella. S’han muntat finalment deu paradetes entre el carrer de la Vall i la plaça de Sant Esteve on s’ha pogut trobar antiguitats, peces de col·leccionisme, segells i vinils, entre altres. Un dels organitzadors, Cristian Asensio, ha avançat, a més, que els comerciants han demanat que es pugui fer de manera mensual, i que així ho proposaran als veïns i al Comú. Tot i que els paradistes voldrien que s’allargués una mica més per aprofitar les hores de menys calor a l’estiu, la fira romandrà oberta fins a les 18 hores, una de les condicions del veïnatge per permetre’n la celebració.

A banda dels participants habituals d’aquests tipus d’esdeveniments, que ofereixen objectes antics i articles de col·leccionisme, com els aparells de ràdio antics, càmeres fotogràfiques, artesania africana, vidre pintat a mà o rareses discogràfiques, en aquesta edició també s’ha proposat un concert musical. JG Acústic ha actuat a les 12.30 hores a la plaça Sant Esteve per amenitzar l’esdeveniment.

L’objectiu d’aquesta fira, com les altres que se celebren al centre històric, és la dinamització de la zona, aprofitant la venda de qualsevol producte ‘retro’ en una zona plena de galeries d’art, botigues d’antiguitats, filatèlies, etc. L’aspecte aquest dissabte al migdia era bo i desenes de compradors, principalment del país, segons asseguren els comerciants, feien una ullada per les parades.

Un dels venedors, Alvaro de Araujo, ha celebrat l’afluència, mentre intentava vendre els seus productes de col·leccionista, com el llibre fotogràfic ‘Andorra Gràfica 1888-1993’. No obstant això, Araujo ha insistit en la necessitat d’allargar l’esdeveniment fins passades les 18 hores i s’ha mostrat a favor de programar-lo mensualment. El venedor és un dels habituals d’aquest tipus de fires a Andorra la Vella, que, insisteix, cada vegada funcionen millor.

Josep Serrano, per la seva banda, ha coincidit amb Araujo en la necessitat d’allargar l’horari de la fira, i ha assegurat que la majoria dels visitants són andorrans i residents. No obstant això, reconeix que en el seu cas no ven molt, però que li serveix per donar a conèixer la seva botiga a la capital.

Tots els comerciants ha coincidit a lligar l’èxit de la convocatòria amb el bon temps, que anima més a celebrar firetes a l’època estival. “S’està parlant de fer una mensualment i demanarem la col·laboració del Comú d’Andorra la Vella”, ha avançat, a més, Cristian Asensio, de l’Associació de comerciants del Centre Històric. El comerciant ha assegurat que els veïns ho troben bé i no posen problemes per a la realització de l’esdeveniment. Així doncs, l’associació intentarà donar-li més continuïtat i, a banda, animar als hostalers i altres comerciants a sumar-s’hi amb propostes paral·leles que completin l’oferta.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada