Els comerciants del Centre Històric veuen bé l’obertura fins a la mitjanit si es fa només un cop a l’any

La proposta del Ministeri de Turisme de permetre als comerços obrir un dia fins a la mitjanit si hi ha l’acord de tots els comerciants ha de ser valorada per les diverses associacions del país per poder arribar a un acord. Tot i que hi ha divergències d’opinió, pel que fa a l’Associació de Comerciants del Centre Històric d’Andorra la Vella, el seu president, Miquel Canturri, ha opinat que hi podrien donar suport sempre i quan fos només un dia a l’any. Canturri ha recordat que els establiments del Centre Històric són petits i la majoria no tenen gaires treballadors, i que per tant ampliar els horaris els costa molt més.

En una de les darreres reunions del Ministeri de Turisme amb els comerciants es va proposar la possibilitat d’organitzar una jornada, que podria ser durant la tardor, perquè els comerços obrin fins la mitjanit. En la mateixa reunió, però, ja es va avisar que si es feia seria amb l’acord de tots els comerciants, perquè la iniciativa no quedés deslluïda amb l’obertura només d’alguns establiments.

Pel que fa als comerciants del Centre Històric de la capital, Canturri recorda que la majoria dels associats són comerços petits, i per tant, a l’hora d’ampliar unes hores de feina, han de fer més esforços que un gran comerç que pugui combinar els horaris de diversos treballadors. Tot i així, no s’oposen a la mesura, i opinen que s’hi podrien adherir si fos una mesura extraordinària que es fes només un cop a l’any. A més, Canturri tampoc creu que fer-ho més sovint atragués clients, ja que ‘la gent va a comprar a unes hores determinades’.

D’altra banda, des d’aquesta mateixa associació recorden que cal estar units amb els comerciants de tota la parròquia tot i que cada zona tingui uns interessos particulars. Pel que fa a la mesura de fer per a vianants l’eix de l’avinguda Meritxell, recorda que l’Associació del Centre Històric n’és una de les impulsores i que voldrien que quedés un sol carril de circulació. Assegura que el fet de fer actuacions per afavorir l’avinguda Meritxell no és perjudicial per al Centre Històric, sinó tot el contrari. Recorda que també cal actuar en les altres zones, però que quants més visitants hi hagi a Meritxell millor serà per a ells.

Quant a les iniciatives en què treballa ara l’associació, la vicepresidenta, Mar Garcia, ha explicat que s’està preparant el Més Art per al pont del Pilar, i també es comença a organitzar la Fira de Santa Llúcia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.