Des de l’Associació de Comerciants del Centre Històric d’Andorra la Vella, el balanç de l’estiu que es fa a nivell comercial i de restauració és força decebedor.

Les vendes, especialment les corresponents al mes de juliol, no han estat gaire bones. En part, entenen que això rau en les males condicions climatològiques que han condicionat la primera part de l’estiu. Un fet que també ha influit negativament en el balanç que en fan les terrasses del Centre Històric.

A grans trets, alguns restauradors xifren el volum de negoci fins un 30% per sota l’enregistrat el mes de juliol de l’any passat . El mes d’agost, també ha estat més fluix que el 2017, tot i que no de manera tan marcada.

Tanmateix, des dels establiments hotelers de la zona es reconeix l’impacte pel que fa al volum de visitants que té el Circ de Soleil a la zona, tot i que això no sempre es tradueix en vendes, ni activitat dins el barri.

La Vuelta Ciclista a Espanya, un altre dels grans esdeveniments de l’estiu, en aquesta ocasió- i creuen que a causa del seu recorregut- no ha tingut cap impacte en el dia a dia del centre històric.

Des de l’associació del Centre Històric d’Andorra la Vella, son conscients que el model andorrà de compres s’està esgotant i que cal buscar nous atractius pels visitants. És per aquest motiu, que des de fa un any s’està treballant en la implementació d’un pla estratègic que vol ser el punt de partida de la revitalització d’una de les zones amb més potencial de la capital, i amb un pes específic en l’àmbit històric i cultural d’Andorra.

Per aquest motiu es treballa estretament des del comitè executiu del pla estratègic del Centre Històric d’Andorra la Vella, liderat per la cònsol major de la parròquia i amb la complicitat de la Cambra de Comerç i Andorra Turisme, per implementar els línies generals d’un pla que actua de forma global, tant a nivell urbanístic, com d’ordenació i promoció del comerç i la restauració.

Ahir, l’Associació va celebrar la seva assemblea anual, en la que es van aprovar tant la memòria d’activitats com els comptes i el pressupost actual. Cal destacar la bona entesa entre tots els implicats i la consciència compartida de la necessitat de treballar plegats per fer crèixer el barri i sumar esforços per fer-ho possible.

Es valoren molt positivament iniciatives com la Nit de copes i el Jambo, i s’estan estudiant millores per una altra de les activitats destacades del centre històric com és el Mercat dels Dissabtes, que tornarà a omplir els carrers del casc antic el 6 d’octubre.

Text: Associació de Comerciants del Centre Històric d’Andorra la Vella

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada