Els comerciants del Centre Històric de la capital inicien una campanya per contribuir en la lluita contra el càncer

Una vuitantena d’establiments del centre històric d’Andorra la Vella participen des d’aquesta setmana en la campanya Tu pots, lluita contra el càncer a Andorra a través de la qual vendran marxandatge de la sèrie de TV3 Polseres vermelles i destinaran part de la recaptació als malalts de càncer del Principat. En concret, com ha explicat el president de la Creu Roja, Josep Duró, un 10% de la venda servirà per finançar l’atenció a les persones amb càncer que són ateses dins l’àrea de transport sociosanitari. Per la seva part, el president de l’Associació de Comerciants del Centre Històric de la capital, Miquel Canturri, ha celebrat que la iniciativa serveixi per fer conèixer la zona i col·laborar per ajudar a les persones que pateixen càncer.

Aprofitant un ‘tema mediàtic’ com el de la sèrie Polseres vermelles, l’Associació de Comerciants del Centre Històric ha endegat una campanya en la qual vendran polseres de marxandatge del programa per ajudar a la lluita contra el càncer. Sota el lema Tu pots, lluita contra el càncer a Andorra, una vuitantena d’establiments oferiran la polsera a un preu de 4,95 euros i en destinaran un 10% a la Creu Roja per ‘temes relacionats amb el càncer de persones al nostre país’, ha explicat el cònsol menor de la capital, Jordi Minguillón.

Com ha apuntat el president de l’Associació de Comerciants, Miquel Canturri, hi participen la majoria dels establiments associats a més del centre comercial Pyrenées i fins i tot alguns han decidit destinar la recaptació total de la venda a la campanya, ha apuntat.

Per la seva part, el promotor del projecte, Jaume Bonín, s’ha mostrat sorprès de la ‘resposta unànime’ que han rebut. L’associació col·laborarà a ajudar a les persones malaltes de càncer del Principat i principalment a aquelles que reben atenció de l’àrea de transport sociosanitàri de la Creu Roja. Amb tot, el president de la Creu Roja, Josep Duró, ha reconegut que és difícil calcular quantes persones se’n podran beneficiar ja que l’accés a aquest servei es dóna per registre mèdic i tampoc hi ha una associació de malalts de càncer com en d’altres llocs que pugui centrar l’ajuda.

 

Voluntat de mantenir-se en l’anonimat

La voluntat de les persones malaltes de càncer de mantenir-se en l’anonimat i l’ajuda que ja reben d’associacions de fora del Principat són dues de les condicions que, segons Duró, fan que els afectats del país no sentin ‘una necessitat imperiosa’ de crear una associació pròpia.

Tot i així, el president de la Creu Roja ha considerat que ‘hi hauria de ser’ i ha lamentat que no s’acabi de ‘trobar forat’.

TOTES LES NOTÍCIES