Els comerciants de tabac volen saber com els afectarà la signatura del conveni de l’OMS

La Unió de Comerciants Andorrans del Tabac demanarà una trobada amb el Govern per conèixer de primera mà com els afectarà l’adhesió al conveni marc de l’Organització Mundial de la Salut per al control del tabac. Entre altres punts restringeix la publicitat i estableix mesures per reduir-ne el consum.

El Consell General va aprovar dijous passat l’adhesió d’Andorra al conveni marc de l’OMS que regula el tabac, amb mesures que limiten la publicitat i que aposten per reduir-ne el consum. S’entén que el tabaquisme és una epidèmia mundial i que cal posar-hi fre.

L’adhesió al conveni implica un seguit de polítiques que la Unió de Comerciants del Tabac vol conèixer de primera mà. Per aquest motiu demanarà una reunió al Govern, per conèixer com els afectarà i quin calendari d’actuacions està previst. “A partir del moment que no hi hagi possibilitat de promocionar la venda del tabac, hem de tenir en compte que el consum anirà a la baixa, això és evident”, reconeix el president, Raül Calvo.

El que tenen clar els comerciants és que l’aplicació del conveni comportarà un canvi en la política de venda, que ja s’ha vist afectada per la introducció dels preus mínims de venda al detall. “Estem molt acostumats a promocionar la venda de dos o tres cartrons de tabac amb un regalet, uns encenedors o coses així. Tot això ha d’anar fora. També les tanques publicitàries”, avança Calvo.

Des dels comerciants es recorda que el tabac és una activitat econòmica molt important al país i que totes les parts implicades han d’anar de la mà per sostenir el sector.