meritxellEl cònsol major d’Andorra la Vella, Jordi Minguillón, s’ha reunit aquest dilluns al matí amb la presidenta de  l’Associació de Veïns i Comerciants de l’Avinguda Meritxell, Sònia Yebra, i han parlat de la possibilitat de fer un estudi sobre el futur comercial de l’avinguda Meritxell. Tal com ha explicat Minguillón, la reunió ha estat cordial i amb bon clima i s’ha parlat de la possibilitat de crear una comissió amb tots els agents implicats que engegui aquest projecte. Mentrestant, l’embelliment de la zona que hi havia previst quedarà aturat a l’espera que es determini el que convé fer-hi, tal com han demanat els comerciants.

La presidenta de l’Associació de Veïns i Comerciants de l’Avinguda Meritxell, Sònia Yebra, ha expressat les inquietuds dels veïns al cònsol major d’Andorra la Vella. El projecte d’embelliment no convencia els comerciants, i han demanat un estudi per veure què és el que més convé. Durant la trobada han parlat de la possibilitat de crear una comissió que estudiï el futur comercial de l’avinguda dins el context internacional. La intenció seria fer una anàlisi tècnica de “com estem ara, cap a on hauria d’anar el comerç de l’avinguda” tenint en compte el context del país i també dels veïns. Un cop s’hagi elaborat l’estudi caldria fer un projecte a un, dos, tres o cinc anys vista enfocat al que digui l’estudi de viabilitat.

En la comissió que caldria crear hi haurien de participar tots els agents implicats, i caldria buscar una empresa especialitzada que pogués fer l’estudi, i que segons Minguillón, s’hauria de pagar amb aportacions de tots els implicats. Amb aquest estudi considera que es donaria més tranquil·litat als comerciants, que actualment no veuen clar per on ha de passar el futur comercial de la zona.

No obstant, aquesta proposta encara ha de passar per la Junta de Comú, i haurà de ser valorada abans de procedir a la creació de la comissió. Mentrestant, però, els comerciants han demanat al Comú que aturi l’embelliment de la zona. Tal com ha explicat Sònia Yebra, el projecte “no ens satisfeia” i per tant opinen que val més fer un estudi més sòlid i amb més futur.

Yebra ha indicat que “per fer una cosa que no duri en el temps” prefereixen que no es faci, ja que el que s’ha fet fins ara “no ens aporta cap diferència respecte a la situació d’abans”.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada