bpaEls treballadors de BPA es mostren preocupats i sorpresos pel fet que l’AREB alertés que els creditors de productes actius de l’entitat haurien d’assumir les possibles pèrdues. Segons un dels seus portaveus, Xavier Bonell, es tracta de petits i mitjans estalviadors majoritàriament del país, que podrien perdre entre un 5 i un 7% del capital, tenint en compte que haurien d’assumir la devaluació del valor de l’entitat i que és possible que les accions preferents puguin arribar a valer zero. Bonell ha indicat que aquesta possibilitat els preocupa, ja no només com a empleats sinó també com a clients, i que intentaran negociar amb l’AREB per evitar-ho. Precisament, els treballadors confien que aquesta mateixa setmana, un cop aprovin per assemblea el document amb les seves demandes, es puguin reunir amb l’Agència per conèixer quants treballadors podran passar al banc bo i per negociar les condicions d’indemnització.

Els treballadors de BPA han celebrat que l’Agència de Resolució d’Entitats Bancàries anunciés que no hi haurien quitances en el cas dels clients amb dipòsits, però han mostrat la seva sorpresa davant de les possibles pèrdues que haurien d’assumir els creditors, pel fet de tenir capital invertit en el producte BPA Estalvi Garantit, ja que es tractava d’accions preferents de l’entitat.

Els representants dels empleats alerten que molts clients, la majoria petits estalviadors del país, tenien aquest producte, i que podrien perdre entre un 5 i un 7% del capital si el valor de l’entitat acaba sent zero. Per aquest motiu, volen negociar amb l’AREB per intentar que no es compleixin aquestes previsions.

D’altra banda, aquest dilluns han tancat el document que faran servir per negociar amb l’entitat les condicions per als treballadors que passin al banc bo i els que siguin acomiadats. Demanen 45 dies per any treballat amb un màxim de 30 mesos, i ho justifiquen pel fet que consideren que seran acomiadaments improcedents per causa d’una mala praxis, ja sigui de part dels gestors de BPA o pel Govern pel fet d’haver intervingut l’entitat. Tenint en compte que l’AREB manté que no anirà més enllà de la llei, els treballadors volen saber com interpreten la llei i confien que la interpretin com ells, ja que si consideren que són comiats per causes objectives, aniran en contra d’aquesta decisió.

L’objectiu dels treballadors és, un cop dimecres aprovin el document per assemblea, poder reunir-se amb l’AREB de cara a dijous, per conèixer el nombre d’empleats que passaran al banc pont i per saber quina proposta fa en matèria d’indemnitzacions. 

Text i foto: ANA

1 comentari

  1. Que hay de cierto con la noticia que aparecio hoy de que BPA perderia 200 millones por la quiebra del Banco Madrid? Y que esto haria insolvente al BPA?.
    Si esto es asi creo que hasta los depositantes perderan su dinero, solo se salvara el que cobre la garantia de los depositos que rige, o sea 100.000 euros por cuenta y titular. El que que tenga una suma mayor estara complicado. Creo que en forma urgente la AREB deberia salir a desmentir esta noticia, para el bien de toda la banca andorrana. La gente se esta poniendo muy nerviosa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada