El  ministeri d’Ordenament Territorial ha presentat aquest dilluns al matí les 28 propostes que han estat acceptades en el marc del pressupost participatiu, després d’haver rebut 161 propostes que finalment van quedar agrupades en 116 i de les quals 88 van ser rebutjades per no complir els requisits marcats. A partir d’aquest dimarts els ciutadans podran votar aquestes propostes fins al 9 de juny.

Després d’aquest període es farà l’escrutini i el 15 de juny es presentarà la o les que hagin resultat guanyadores. Moltes de les propostes que s’han presentat fan referència a la seguretat a la xarxa viària. El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha fet un “balanç satisfactori” del procés en què els ciutadans han de decidir a què destinar 200.000 euros del pressupost del 2017 i ha remarcat que “a la gent li agrada participar” i fer palesos els seus neguits. Ha conclòs que moltes de les propostes siguin “per millorar el país”.

Un cop els ciutadans han dit la seva sobre a quines partides destinar 200.000 euros del pressupost del 2017, el ministeri d’Ordenament Territorial ha presentat aquest dilluns al matí les 28 propostes que a partir de dimarts els ciutadans han de votar. El termini perquè els ciutadans diguin la seva acaba el 9 de juny i el resultat de l’escrutini que es farà posteriorment es farà públic el 15 de juny. Llavors se sabrà quina és la proposta o propostes que es poden tirar endavant amb el pressupost de 200.000 euros disponible.

El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha fet un “balanç satisfactori” del procés participatiu, en el qual s’han rebut 161 propostes que finalment han quedat agrupades en 116 i de les quals 88 han estat rebutjades per no complir els requisits marcats. El titular d’Ordenament Territorial ha remarcat que “a la gent li agrada participar” i fer palesos els seus neguits. I ha conclòs que moltes de les propostes siguin “per millorar el país”.

La gran majoria de peticions dels ciutadans estan relacionades amb la seguretat a la xarxa viària i amb la millora del paisatge. També n’hi ha hagut moltes, concretament 41, que són de competència comunal, motiu pel qual el ministre d’Ordenament Territorial s’ha compromès a fer-les arribar als respectius comuns.

Per poder escollir la idea que es consideri més adient, els ciutadans podran votar a través de la web www.pressupostparticipatiu.ad o bé dipositant el vot a la urna que estarà ubicada al Servei de Tràmits del Govern. S’executaran les propostes per ordre de puntuació i fins que s’esgoti la dotació pressupostària. Entre les propostes detallades pel director d’Ordenament Territorial, Manel Riera, destaquen, per exemple, més semàfors a la xarxa viària, protecció dels vianants des de la Massana i fins a Arinsal, un pas elevat a la CG2 a la Bartra, millores com codis QR davant els monuments i llocs emblemàtics del país, actuacions al paisatge a la sortida de la boca nord del túnel del Pont Pla i a Sant Romà dels Vilars, i algunes de curioses com “semàfors personalitzats” que servissin per “identificar el país” amb, per exemple, “esquiadors”.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada