El  proper 3 d’abril s’obre el període perquè la ciutadania pugui plantejar propostes sobre quines obres, competència del Govern, li agradaria que es fessin al país, disposant d’una partida de 200.000 euros. El Ministeri d’Ordenament Territorial ha presentat per primera vegada els pressupostos participatius amb l’objectiu de donar la possibilitat a tots els andorrans i residents de manifestar les necessitats que creuen que no s’han copsat des de l’Administració. El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha considerat que de moment es tracta d’una partida suficient, i segons l’acollida que tingui ja es plantejaran augmentar-la per a properes edicions. Les propostes es podran presentar dipositant una butlleta a l’urna del Servei de Tràmits del Govern, o també a través de la web www.pressupostparticipatiu.ad entre el 3 d’abril i el 2 de maig, després es valoraran les propostes, i entre el 16 de maig i el 9 de juny els ciutadans podran votar fins a tres d’elles.

El Ministeri d’Ordenament Territorial ha posat 200.000 euros a disposició de la ciutadania perquè triïn els projectes que els agradaria que es portessin a terme durant aquest any 2017. Es tracta del primer cop que Andorra presenta uns pressupostos participatius, i l’objectiu és donar la possibilitat a tots els andorrans i residents, majors de 18 anys, de manifestar les necessitats que creuen que no s’han copsat des de l’Administració. El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha considerat que de moment es tracta d’una partida suficient, i segons l’acollida que tingui ja es plantejaran augmentar-la per a properes edicions.

Els ciutadans podran presentar totes les propostes que vulguin mitjançant un fulletó informatiu que s’ha editat i es podrà dipositar en una urna instal·lada al Servei de Tràmits del Govern, o mitjançant la pàgina web www.pressupostparticipatiu.ad, tenint en compte que els projectes siguin competència del Govern i no dels comuns.

El director d’Ordenament Territorial, Manel Riera, ha explicat que perquè les propostes siguin admeses cal que siguin legals i que s’ajustin a les normatives vigents, que siguin d’interès general per al conjunt de la ciutadania, que el cost no superi l’import assignat, que siguin concretes, avaluables econòmicament i viables tècnicament, que siguin sostenibles, que vagin acompanyades de les dades identificatives de la persona, que no atemptin contra els drets humans i la dignitat de persones i animals, que no siguin de culte o pròpies d’una confessió religiosa, que no tinguin caràcter reiteratiu, i que no facin referència a subvencions ni plans d’ajuts.

Les propostes es recolliran entre el 3 d’abril i el 2 de maig, després es valoraran i es presentaran les que s’han acceptat, i del 16 de maig al 9 de juny els ciutadans podran votar fins a tres propostes. Entre el 10 i el 14 de juny es realitzarà l’escrutini de les votacions, i el dia 15 es procedirà a la presentació pública de les propostes guanyadores, que poden ser diverses fins a arribar als 200.000 euros.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada