Els Cierco impugnaran l’adjudicació de Vall Banc a JC Flowers

Els accionistes majoritaris de Banca Privada d’Andorra (BPA) impugnaran l’adjudicació de Vall Banc al fons americà JC Flowers. La demanda es formalitzarà tan aviat com s’oficialitzi la decisió anunciada aquest dijous per l’Agència estatal de Resolució d’Entitats bancàries. La impugnació dóna continuïtat a les accions legals fins ara interposades en el marc de l’acord adoptat per les autoritats andorranes de resoldre BPA. Tampoc no es descarta emprendre accions contra l’adjudicatari. Tanmateix, els legítims propietaris de l’entitat bancària andorrana, tot i oposar-se fermament al procés, faran un seguiment estricte del compliment de les condicions que continguin l’acord anunciat.

Els germans Higini i Ramon Cierco ja van interposar una demanda el 5 d’agost de l’any passat en què s’impugnaven tres actes administratius adoptats per l’AREB el juny anterior: l’aprovació del pla de resolució, la valoració econòmica i la constitució de Vall Banc. Aquelles accions segueixen el seu curs i en breu s’hi afegirà la impugnació de l’adjudicació de Vall Banc, alimentat estrictament amb els dipòsits de BPA que l’AREB consideri traspassables en virtut de l’auditoria elaborada per PricewaterhouseCoopers a partir d’uns criteris que van molt més enllà de la normativa vigent al Principat d’Andorra i que no s’exigeix a cap de les altres entitats del país.

La impugnació es farà efectiva a l’aixopluc del que estableix la denominada ‘llei de l’AREB’ i insistirà en aspectes ja denunciats fins ara. D’entrada, que la Llei de mesures urgents per implantar mecanismes de reestructuració i resolució d’entitats bancàries conté clàusules inconstitucionals atesa la seva retroactivitat. Tanmateix, també es posarà de manifest l’opacitat amb la qual l’AREB ha actuat en tot el procés de resolució i el fet que la normativa en què es basen els seus acords és espoliadora i confiscadora.

La família Cierco i els seus assessors legals faran un estricte seguiment de totes les accions que es duguin a terme a partir d’ara i no es descarta que en els propers dies o setmanes, a banda de formalitzar en els terminis escaients la demanda jurisdiccional de reclamació econòmica per responsabilitat de l’Estat, es promoguin altres actuacions judicials. Entre aquestes accions, hi cap la possibilitat d’anar contra l’adjudicatari. De fet, fa pocs dies ja es va enviar sengles comunicacions tant a JC Flowers com a l’altre fons que va presentar una oferta en el procés de subhasta advertint-los que se’ls podria perseguir legalment.

Text. Grup Cierco

3 comentaris

  1. El fons JC Flowers va se rebutjat a Espanya per la SAREB en el seu intent de comprar la CAM……. Es un fons “buitre” que el que fan es “despedaçar ” les preses.

    En quan al preu de 29 M , es tant ridicul, que es nota la pressa i desesperacio del Govern per treure’s el mort de sobre i fer una cortina de fum sobre les cativitats del Sr. Cinca……..

  2. Señor Cierco, arregle sus problemas con el gobierno, pero no entorpesca el traspaso del banco. Los clientes no pueden esperar mas por su dinero. En realidad el dinero del banco es de los clientes, no suyo. Si usted se ve perjudicado es problema suyo, arreglelo donde usted quiera y contra usted quiera, pero deje a los clientes en paz, que por su culpa hace 13 mese vienen sufiendo

  3. No tinc ni idea però 29 milions em sembla poc. No creieu?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada