Querella dels màxims accionistes de BPA contra el cap de la UIFAND Segons publica el diari “Bon Dia”, Ramon i Higini Cierco acusen Carles Fiñana d’haver comès diversos delictes i sostenen que sabia de les accions contra BPA abans que es publiqués la nota del FinCEN. Acusacions que Fiñana ha negat sempre. Els germans Cierco demanen que es cridi a declarar el cap de la UIFAND, el comissari espanyol José Manuel Villarejo i una altra persona a qui Fiñana hauria amenaçat.

Ramon i Higini Cierco acusen Carles Fiñana d’haver comès els delictes d’ús d’informació privilegiada, revelació de secrets, omissió del deure de persecució de delictes, prevaricació, delicte de no protecció dels intervinents en el procés, coaccions i amenaces. Així consta en la querella que van presentar el 28 de febrer i a la qual ha tingut accés el diari “Bon Dia”.

Els màxims accionistes de BPA asseguren que hi ha hagut o encara hi ha un complot o pacte de silenci entorn del cas del banc. Sostenen també que hi ha indicis per pensar que el cap de la UIFAND sabia amb antelació que el FinCEN actuaria contra BPA. I que hauria facilitat informació sobre aquests fets a autoritats espanyoles.

A més, fan referència a una declaració notarial d’un empresari andorrà en què s’exposaria que Fiñana l’hauria advertit el 2014 que el banc “cauria”. Segons el rotatiu, Fiñana hauria coaccionat i amenaçat aquest testimoni.

Per tot plegat es demana a la Batllia que es prengui declaració a Fiñana, al comissari espanyol involucrat en l’operació Catalunya José Manuel Villarejo i a la persona amenaçada.

El cap de la UIFAND va negar a l’octubre haver tingut coneixement anticipat de la nota del FinCEN contra BPA. El 29 de març compareixerà davant la comissió especial per aclarir aquests fets.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada