bpa 1

Els advocats dels accionistes majoritaris de BPA han tramès un escrit de demanda administrativa al FinCEN. Demanen tota la documentació sobre la qual es basen les acusacions de l’organisme contra l’entitat i que, mentrestant, quedi sense efecte la nota del passat mes de març. Li donen de temps fins al 21 de setembre. En cas de no haver-hi resposta, interposaran una demanda judicial contra el FinCEN. El procés és especialment sensible després que, per primera vegada en la història, hi hagi hagut un pronunciament judicial a favor d’un banc de Tanzània acusat d’actes més greus.

Els germans Cierco demanen que se suspengui cautelarment la nota del 10 de març passat i que es revisi el cas BPA d’acord a la jurisprudència establerta pel jutge federal Christopher Cooper en el pronunciament judicial contra el FinCEN interposada pel banc de Tanzània FBME Bank. Sol·liciten també tota la documentació sobre la qual es basen les acusacions de l’entitat nord-americana, reclamen més transparència i estan oberts al diàleg i les negociacions. Però amb una data límit: el 21 de setembre. 

Si aleshores no hi ha hagut cap resposta per part del FinCEN, els advocats interposaran una demanda judicial contra l’agència. Es dirigirà al mateix jutge Cooper per tal d’aconseguir una resolució que aturi el procés obert. Els juristes es basen en la vulneració del dret a la defensa i en la imposició de les mateixes penalitzacions que hi va haver contra el banc tanzà -sobre el qual requeien acusacions molt més greus que contra BPA-. 

En la missiva també es destaca que després d’una llarga auditoria que encara no ha acabat no s’ha trobat cap més cas de rentat de diners en relació amb BPA. També recorden que malgrat la cooperació oferta pel banc a les autoritats andorranes de moment no hi ha cap resposta dels poders administratius del Principat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada