Dow  Jones i Thomson Reuters, dos dels observatoris de risc financer més influents del món, han tornat a inscriure els accionistes majoritaris de la Banca Privada d’Andorra, Ramon i Higini Cierco, a les seves llistes. Les causes judicials obertes per suposat blanqueig de capitals arran de la intervenció de l’entitat financera han fet que diversos membres de la família Cierco apareguin en aquestes ‘llistes negres’, segons publica aquest divendres el diari ‘Economia Digital’.

Els accionistes majoritaris de la Banca Privada d’Andorra, els germans Ramon i Higini Cierco, han tornat a ser inclosos a la llistes que elaboren dos dels observatoris internacionals de risc més coneguts, Dow Jones Risk & Compliance y Thomson Reuters World-Check Data. Segons publica el diari ‘Economia Digital’ aquest divendres, els germans Cierco tornen a formar part d’aquestes ‘llistes negres’ arran de l’afer BPA.

El digital apunta que els dos accionistes majoritaris apareixen a la darrera actualització d’aquests llistats, que corresponen al tancament de l’actual exercici. Ramon estaria inscrit el número 620.350 de Dow Jones, i Higini tindria assignat l’expedient 4.793.128. També apareixen a la llista onze executius de BPA i els cosins dels Cierco, Higini i Salvador Clotas, que van ser destacats càrrecs del Partit dels Socialistes de Catalunya durant les darreres dues dècades.

L’aparició en aquests ‘directoris negres internacionals’ no comporta cap penalització legal. Multinacionals, bancs o fons d’inversió els fan servir per informar-se i per identificar persones involucrades en afers de legalitat dubtosa. De la mateixa manera, formar part d’aquests llistats dificulta, a les persones que hi apareixen, realitzar operacions financeres corrents.

(Text i foto: ANA)

2 comentaris

  1. Jo crec que els naranjitos no saben on s’han posat. Si lluites contra uns poderosos que tenen 400 milions pots rebre molt.Encara que vulguessin pactar amb ells no tindrien tants calés. També és veritat que si miréssim per dins el que hi ha als altres bancs, probablement trobaríem coses iguals o pitjors que a BPA. Ep, que no ho sé ni ho vull saber però ho acabarem saber.

  2. Si es que, el no ho vulgui veure, no te ulls, Han sigut el basurero de tot el mon, sense escripuls. Pero els naranjitos ja ho tenen pactat amb ells per a que no els hi passi res.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada