Els ciclistes andorrans se sumen a la marxa del Pirineu per reclamar més seguretat a les carreteres

La comunitat ciclista s’ha concentrat aquest diumenge per demanar més sensibilització i una millor convivència a les carreteres amb la resta de conductors. Andorra s’ha unit a la pedalada aplegant una seixantena de ciclistes de clubs com l’Agrupació Ciclista d’Andorra o el Triatló Serradells.

Segons ha explicat RTVA, junts han recorregut 35 quilòmetres, des de l’estació d’autobusos fins a Martinet, on s’han acabat unint amb la resta de ciclistes provinents de territori català. Aquest punt és on va tenir lloc l’atropellament del ciclista Ricardo Picazzo, un conegut esportista veí de Puigcerdà, per un conductor andorrà. Han aprofitat per denunciar la seva mort llegint un manifest.

El ministeri d’Ordenament Territorial treballa per millorar la seguretat i la convivència a través de campanyes comunicatives de sensibiltizació i habilitant més carrils bici a les carreteres. Tot i això, el nou codi de circulació, que pretén incloure mesures de seguretat i recomanacions que s’han fet arribar des dels ciclistes, els clubs i la federació, està a l’espera d’aprovació.