Els cicles d’estiu de Música al carrer apleguen més de 20.000 persones

El  passat 31 d’agost, la Nit dels anys 50, amb el concert de The Big Jamboree, ha posat el punt final als cicles de música al carrer que organitza el Departament de Cultura del Comú d’Escaldes-Engordany durant els mesos de juliol i agost en el marc de la 33a edició del Festival Internacional Colors de Música.

Les Nits del Món a Lisboa, Kingston, Rio de Janeiro, l’Amèrica dels anys 50 i, la més
aplaudida, la Nit del Silenci han aplegat a la plaça Coprínceps prop de 6.000 persones, 500 més que en les passades edicions. Un estiu més, el públic ha gaudit dels concerts i dels menús temàtics que oferien els restauradors de la plaça i de l’avinguda Carlemany d’acord amb la temàtica de la nit.

Quant a la Setmana del Jazz, que s’ha celebrat del 10 al 15 de juliol a la plaça Coprínceps, el balanç és positiu en tant que el cicle ha coincidit amb el retorn del Festival Andorra Jazz Escaldes-Engordany. La programació ha captat l’atenció de 4.000 espectadors i ha igualat les xifres de l’any anterior. D’entre els sis concerts de jazz oferts, el públic n’ha destacat la participació d’una Big band.

Respecte al cicle Músiques del Món, amb 17 concerts programats durant tot el mes d’agost, hi han assistit prop de 10.500 persones. Aquest cicle, que el 2016 va comptar amb 9.000 assistents, continua posicionant la plaça Coprínceps com un punt de trobada musical durant el mes d’agost al Principat d’Andorra. Gràcies a la col·laboració del Departament de Joventut i al Centre de la Cultura Catalana un any més, el cicle Músiques del Món també ha comptat amb l’actuació de la finalista i el guanyador del Premi Carles Sabater. D’altra banda, l’escenari d’aquest cicle ha estat l’escollit per a la presentació dels darrers treballs de les formacions del país Love It, Lluís Cartes i Quim Salvat. Sobre la programació, el conseller i la directora de cultura han assenyalat que per primera vegada “músics d’arreu han sol·licitat actuar en el cicle Músiques del Món que ja es consolida com un referent dels escenaris d’estiu.”

El bon temps ha acompanyat els 28 concerts a l’aire lliure programats per aquest estiu 2017, que han sumat un total de 20.320 espectadors, 2.580 més que l’estiu anterior. El públic ha respost positivament apreciant la diversitat musical dels cicles, apostant per la seva continuïtat i pel suport als grups musicals del país. L’èxit dels cicles d’estiu de música al carrer, assegura un cop més la continuïtat del Festival Internacional Colors de Música en vista al juliol i agost del 2018.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.