Amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus i per setè anys consecutiu, la Farinera de Montferrer obrirà les seves portes el proper dissabte dia 28 de maig per mostrar al públic la complexitat i la història d’un equipament industrial que fou cabdal per l’abastiment de farines als pobles de la plana l’Urgellet fins a la dècada de 1960.

Organitzada per l’Ajuntament de Montferrer i Castellbò i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’activitat començarà amb una visita guiada a l’equipament. A continuació tindrà lloc una conferència oferta per Carles Gascón Chopo, historiador i tècnic de patrimoni del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, titulada “Montferrer, Castellbò i altres castells medievals de l’Alt Urgell”. En aquesta xerrada l’historiador urgellenc farà un repàs del procés de fortificació i de construcció dels castells a l’actual territori de l’Alt Urgell durant l’edat mitjana fins a finals del segle XI, moment en què es tanca una dinàmica més pròpia de l’alta edat mitjana i en comença una de nova propiciada per la conflictivitat entre l’Església d’Urgell i el vescomtat de Castellbò, amb un espai específic dedicat al castell de Montferrer, del qual s’explicarà el seu paper originari de fortalesa que acollia la guarnició comtal per protegir i controlar les valls d’Andorra.

L’activitat començarà a les 17.00 hores del diumenge dia 28 de maig, moment en què tindrà lloc una visita guiada gratuïta i, a continuació, a les 18.00 hores, es pronunciarà la conferència.

Fotografia: Aspecte actual del poble de Montferrer, que deu la seva fisonomia a l’antic castell medieval. Autor: Carles Gascón Chopo.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada