Els castellers d’Andorra i els de Xile protagonitzen la primera actuació conjunta via ‘streaming’

La Colla Castellera d’Andorra i els Castellers de Lo Prado de Santiago de Xile han protagonitzat la primera actuació conjunta via ‘streaming’ dins el món casteller per celebrar la Diada de Sant Jordi, i dins la programació d’Andorra la Vella com a Capital Iberoamericana de la Cultura. Mitjançant ‘Skype’ o ‘WhatsApp’, i a 11.000 quilòmetres de distància, els representants de les dues colles han estat en contacte per poder actuar de manera sincronitzada amb una pantalla gegant per seguir la retransmissió, tot i que hi hagut un decalatge de trenta segons que complica la coordinació. El president de la Colla Castellera d’Andorra, Juli Peña, ha fet una valoració molt positiva d’aquest esdeveniment i confia que se’n puguin fer més perquè permet tenir contacte entre les colles.

A 11.000 quilòmetres de distància i sis hores de diferència, la Colla Castellera de Lo Prado de Santiago de Xile s’ha sincronitzat amb la Colla Castellera d’Andorra per oferir una actuació conjunta a la plaça del Poble, que s’ha pogut seguir via ‘streaming’ amb una pantalla gegant. Tot i que el temps amenaçava pluja, finalment s’ha pogut celebrar aquest esdeveniment, pioner dins el món casteller, ja que és la primera vegada que dues colles actuen de manera sincronitzada via ‘streaming’. Hi havia una gran expectativa, ja que l’actuació s’ha pogut seguir en directe pel canal Youtube de la Colla Castellera d’Andorra.

El president dels castellers, Juli Peña, ha reconegut que la coordinació és molt complicada perquè hi ha un decalatge de trenta segons i han hagut de comunicar-se per ‘Skype’ o ‘Whatsapp’, però s’ha mostrat molt satisfet de poder organitzar aquest esdeveniment, emmarcat dins la programació d’Andorra la Vella com a Capital Iberoamericana de la Cultura. És per això que confia que es pugui fer en més ocasions perquè també crea vincles entre les diferents colles, ja que “ells són l’única colla castellera d’Iberoamèrica i se senten molt sols”.

Aquest dissabte l’actuació ha consistit a formar una torre de sis, una cinc de sis, i una altra quatre de sis amb agulla. Però aquest diumenge celebraran el primer aniversari del bateig de la colla i han preparat un castell set de sis que es farà per primera vegada amb la participació d’unes 90 persones. Igual que avui, actuaran conjuntament amb els castellers de Caldes de Montbui.

Peña ha reconegut que ara que ha acabat la temporada alta, la Colla Castellera d’Andorra està travessant un bon moment perquè els assajos són molt nombrosos, i compten amb gairebé 150 persones.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.