castellersLa  colla castellera d’Andorra ha engegat un projecte educatiu i divulgatiu per tal d’apropar el món dels castells als joves d’entre 12 i 17 anys. El projecte té per objectiu fer visible la colla castellera del país i facilitar informació als infants, al voltant de la realització i el funcionament dels castells, així com motivar-los perquè s’apuntin a la colla. Les il·lustracions estan basades en set infants del país que disposen de diferents superpoders que són aplicables a la realització de castells. D’altra banda, els Castellers han anunciat que la intenció és crear un còmic amb les il·lustracions realitzades per Raül Ramos i, segons ha comentat el coordinador del projecte, Guillem Pons, el projecte també pot vincular-se a Catalunya, “ens han contactat des de Catalunya per tal de crear un còmic amb els dibuixos que hem fet, tot i que, encara cal desenvolupar el projecte”. A més, Pons també ha comentat que en les pròximes setmanes iniciaran un cicle de xerrades a les escoles per apropar aquest projecte als joves.

Els Castellers d’Andorra han presentat aquest dimecres al vespre un nou projecte orientat als joves que consisteix en uns dibuixos sobre diferents infants del país. Els petits nascuts a cadascuna de les parròquies disposen de diversos superpoders que els permeten crear castells, unes habilitats que serveixen per ensenyar als joves les diferents parts dels castells, així com el seu funcionament.

Els dibuixos creats pel membre de la colla Raül Ramos estan destinats als joves d’entre 12 i 17 anys, ja que, mitjançant les il·lustracions els organitzadors esperen que els adolescents s’interessin pel món dels castells i disposin de prou informació per tenir una primera idea de com funcionen. “Aquest projecte vol aconseguir la màxima difusió i que els nens es facin seus els personatges, ja que, sempre ens trobem que anem curts de canalla”, segons ha comentat el coordinador del projecte, Guillem Pons.

D’altra banda, Pons també ha comentat que des de Catalunya s’ha posat en contacte amb ells per tal de realitzar un còmic amb els dibuixos que han creat, tot i que, “encara estem acabant de parlar amb ells, però la història ja esta feta”. A més, l’objectiu dels dibuixos és apropar el món casteller als infants de les escoles, així com “transmetre una sèrie de valors lligats als castellers com el treball en equip, la importància del col·lectiu i el sacrifici”, segons ha comentat Pons.

A més a més, els creadors del projecte han comentat que en les pròximes setmanes iniciaran un cicle de xerrades per les diferents escoles del país per donar a conèixer els dibuixos i la Colla Castellera. No obstant això, els organitzadors no es marquen cap objectiu quantitatiu pel que fa les xerrades, ja que, tal com ha explicat Pons “amb només un nen que s’apunti ja estarem satisfets”. A més, el coordinador del projecte ha recordat que és una proposta molt interessant, donat que l’activitat castellera és gratuïta i no té cap cost.

Text: ANA

1 comentari

  1. Bona nit,soc el Raül Ramos,dibuixant d’aquest projecte,voldria tambe agraïr tota la feina dels companys de comissio Deepak Babani,Roc Duran i Sara Andreu ,sense els quals,aquest projecte no hagues tirat endavant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada