Els casos actius per COVID-19 baixen de 400 per primer cop des del setembre

Dos corredors amb mascareta i el gos
Dos corredors amb mascareta i el gos. Foto: ATV/ARXIU

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha comparegut aquest divendres al migdia per actualitzar la situació sanitària del coronavirus SARS-CoV-2 a Andorra, que acumula 10.645 casos totals des de l’inici de la pandèmia, 10.146 altes i 107 defuncions.

Actualment hi ha 392 casos actius, una xifra que suposa baixar dels 400 casos. El titular de Salut ha destacat que aquesta xifra “no s’aconseguia des del passat mes de setembre”. En aquest sentit, també ha destacat que el nombre de casos aquesta setmana s’ha estabilitzat a la baixa i “la taxa de reproducció es situava, aquest divendres, en el 0,89”.

Pel que fa a la pressió sanitària, Martínez Benazet ha exposat que actualment hi ha 10 persones ingressades a la planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, i 10 a la Unitat de Cures Intensives (UCI) –7 d’elles requereixen ventilació mecànica–. A la planta COVID-19 habilitada a El Cedre no hi ha cap ingressat.

En relació amb les vacunes, el ministre ha informat que durant la jornada de dijous es van administrar 91 vaccins, i ja s’assoleix un total de 2.141.

Finalment, Martínez Benazet ha donat a conèixer que 12 aules estan sota vigilància activa –2 total i 10 parcial– i 18 en vigilància passiva.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES