Els canvis al grup mixt fan que Martí es repensi la participació dels grups a Brussel·les

Després dels canvis al grup mixt, el cap de Govern vol parlar amb els grups parlamentaris per replantejar l´oferiment que participin directament en les negociacions a Brussel·les per l´acord d´associació. Antoni Martí deixa clar que tant Josep Pintat com Pere López haurien de ser-hi. Però admet dificultats per fer-ho possible pel volum que tindria la delegació.

El cap de Govern té intenció de parlar la setmana vinent amb totes les forces parlamentàries per abordar la manera com participen directament en les negociacions de l´acord d´associació.

Antoni Martí havia ofert inicialment que els presidents dels grups parlamentaris viatgessin a Brussel·les amb la delegació que negocia amb la Comissió Europea. Ladislau Baró i Jordi Gallardo tenen el lloc assegurat, en ser presidents dels grups demòcrata i liberal. Però els canvis al grup mixt han trastocat els plans. 

Josep Pintat és ara president del grup mixt, amb la qual cosa tindria la presència garantida. Però Pere López, en passar a ser president suplent, quedaria fora. Martí ho troba injust, perquè el PS sempre ha donat suport a l´acostament a la UE. Ara bé, reconeix que es planteja un problema pel volum que tindria la delegació. “No sé com ho farem, a hores d’ara, perquè la delegació no pot ser il·limitada, en el sentit que hi hagi gairebé més parlamentaris que qui porta la política exterior d’Andorra, que és el Govern”, avança el cap de l’executiu.

Tenint en compte aquest condicionat, el cap de Govern deixa entedre que caldrà replantejar l´oferiment inicial. “Hi ha dificultats i, per tant, el millor és parlar-ne, potser de forma individual amb cadascuna de les forces”, avança. Això sí, subratlla que no hi ha cap voluntat d´excloure ningú de les negociacions de l´acord d´associació.

1 comentari

  1. Quan d’amor hi ha entre Juncker i Martí… Els hi dedicaré una cançó ben romàntica: Si no apareix el link, és la cançó d’ “oficial y caballero” 🙂

    https://www.youtube.com/watch?v=_JmITDVCPEw

    Menys postureo i més tenir informat a la gent… Volem saber el per què de tot aquest acord, qui hi ha votat, si sortia al programa electoral, si tindrem autorització per dir la nostra… Ens mereixem molt més penso jo… Jo com a andorrà, podré participar en aquest acord? Podré exercir el meu dret a dir que estic en desacord per com s’està portant tot i si hi estic a favor o no?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.