Quatre llistes competiran per representar a Ordino al Consell General l’1 de març

ps ordino

Els candidats de la coalició del Partit Socialdemòcrata (PS) amb els Verds, Iniciativa Ciutadana (IC) i Independents; els de Liberals d’Andorra i els de Demòcrates per Andorra han presentat aquest dijous les seves candidatures a Ordino per participar en les eleccions generals de l’1 de març. Els primers han estat Víctor Iriarte i Noèlia Vicente del PS+ Verds + IC + I; a continuació ha arribat Èric Bartolomé que acompanyarà Antoni Riba en la llista territorial dels Liberals. Per últim, Antoni Fillet i Meritxell Mateu han entrat la seva candidatura per DA mentre que els candidats de Socialdemocràcia i Progrés, Felip Gallardo i Joan Abella ja ho van fer dimecres.

Iriarte ha defensat que volen “recuperar l’Estat del Benestar al costat dels ciutadans” i lluitar per fer “un país millor i més just”. Per fer-ho compten amb una llista paritària amb coalició amb diversos partits i presència d’independents per “incloure el màxim de gent possible”, ha afirmat. L’objectiu és “entrar al Consell General per canviar les coses”. Encara que ha reconegut que hi ha més rivals en aquests comicis “el vot de càstig sol estar dividit i ara ens pot beneficiar”, ha apuntat. Víctor Iriarte i Noelia Vicente compten amb Jaume Rifà, Miriam Montferrer i Carolina Poussier com a suplents.

De la seva banda, els Liberals han presentat a Antoni Riba i Èric Bartolomé com a candidats, de manera que aquest ha hagut de renunciar al càrrec de conseller de la minoria i serà substituït per Xavier Jiménez. Bartolomé ha exposat que l’experiència al Comú ha estat “molt satisfactòria i gratificant” i ha considerat que “toca assumir reptes i fer un pas endavant”. L’objectiu de Ld’A + Independents és “passar el missatge que una altra forma de ser és possible” i buscar un “equilibri al Consell”. La idea és “anar a totes però les coses no són fàcils”, ha admès el candidat. Riba i Bartolomé tindran a Jordina Bringué, Marc Benazet i Bernadeta Gaspà com a suplents.

ACO + DA ha presentat la seva candidatura a les 11 del matí amb Antoni Fillet i Meritxell Mateu al capdavant, acompanyats per Josep Àngel Mortés, Antoni de Pàdua Missé i Vanesa Fenes com a suplents. Mentre que SDP ho va fer dimecres amb Felip Gallardo i Joan Abella com a candidats i Immaculada Fernández, Enric Torres i Maria Cristina Montolio com a suplents.

El cònsol major d’Ordino, Ventura Espot, ha reconegut que li ha anat “ben just” no ser candidat per ACO ja que la renúncia estava feta i si no hi havia consens “presentava una llista per ACO + Independents”. 

Sobre la presència de les quatre llistes que ha validat el Consell de Comú, Espot ha indicat que es reparteixen l’espai electoral i “uns es mengen els altres sempre respectant els seus terrenys”. Això sí, “cadascú ha de tenir clar ideològicament el que són, el que creuen i el que fan per al país”, ha dit.

En relació a la marxa d’Èric Bartolomé del Comú, el cònsol ha manifestat que és “una gran desgràcia” perquè és una persona “molt apreciada” i encara que no li ha desitjat la victòria a les generals ha afirmat que a les comunals “si fem alguna cosa conjuntament comptarem amb ell”. 

Per últim, el Consell de Comú ha aprovat la configuració de la Mesa electoral formada pel cònsol com a president, la cònsol menor com a vicepresidenta i el conseller Jordi Ordóñez com a suplent; la consellera Gemma Riba com a primer membre i els consellers Ludovic Albós i Bartumeu Gabriel com a suplents; i el conseller Miquel Pujal com a segon membre amb les conselleres Eva Font i Lucia Muñoz com a suplents. El conseller de la minoria Enric Dolsa serà l’interventor.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.