cacauetEls cacauets no es poden considerar fruits secs, ja que formen part de la família de les llegums, juntament amb d’altres aliments com els pèsols i les llenties. Procedeixen de l’Amèrica del Sud i d’allà es van estendre per tot el món. Actualment, els principals productors són els Estats Units, el Senegal, l’Argentina i el Brasil.

El creixement dels cacauets és curiós, ja que creix sent una flor que, pel pes, cau al sòl i queda enterrada. És en aquest moment quan es comença a formar el cacauet pròpiament dit. El resultat és un aliment de closca marronosa clara, que inclou entre dues i tres llavors. Els cacauets es poden menjars crus o bé torrats. Elaborats, poden donar com a resultat oli, farina o mantega de cacauet, entre d’altres, a la vegada que són utilitzats en l’elaboració de pastissos i de galetes.

El cacauet és un aliment molt nutritiu, molt ric en proteïnes, àcid fòlic i vitamina B3. Però també és un aliment molt calòric. Es calcula que per ració de 60 grams, l’aportació en calories és de 342.

Els cacauets contenen també la vitamina antioxidant E, magnesi i petites quantitats de sofre. El sofre és un mineral que resulta beneficiós per a la salut, en ser un desinfectant de les vies respiratòries. Es calcula que 60 grams de cacauets aporten el 26% de les necessitats diàries de vitamina E, el 25% de les de vitamina B3, el 25% de vitamina B1 i el 15% de les necessitats de magnesi.

Pel que fa a les proteïnes, per ració de cacauets -continuem amb els 60 grams- l’aportació és de 8 grams. Cal tenir en compte que les necessitats diàries de proteïnes en els adults se situa entre els 40 i els 60 grams.

Sumat a les calories, cal dir que tampoc no cal abusar del seu consum ja que poden arribar a ser indigestos. En qualsevol cas, sempre seran més indigestos si els consumim en cru que en torrat.

El Tot Granollers

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada