Els Bombers treballen amb aigua, eines manuals i maquinària pesant per controlar l’incendi de Ger

Els Bombers de la Generalitat treballen en aquests moments amb 44 dotacions terrestres i 11 mitjans aeris en l’incendi de Ger, que està estabilitzat des d’ahir a la nit, a les 22.10 hores. Al llarg de la matinada els Bombers han estat treballant amb aigua, eines manuals i maquinària pesant per assegurar el perímetre, que al final no ha crescut en tota la nit. D’aquesta manera, la superfície afectada (dades provisionals) és de 250 hectàrees de pastura, matoll i vegetació forestal.

En aquests moments, la part més al sud del flanc dret (el més proper a Guils de Cerdanya) està totalment apagada. És una zona de pastures on ara no hi ha foc. Els Bombers de la Generalitat centren els seus esforços a la resta del perímetre: a la part sud del flanc esquerre s’ha treballat durant la nit amb eines manuals. Aquí encara hi ha força punts calents que al matí també es remataran amb aigua. A la zona del cap, s’està treballant amb maquinària pesant tipus bulldozer, per obrir rases d’uns 3 metres d’amplada amb què remoure el subsòl, que serà remullat per evitar represes. En aquest punt del cap, però, ja no hi ha flama, sinó alguns punts calents. Amb aquesta línia de defensa s’evita la continuïtat de la vegetació, en cas que hi hagués alguna revifalla.

Mentrestant, la Direcció General de Protecció Civil manté activada l’alerta del Pla d’Incendis Forestals de Catalunya, Infocat. Segons informa el Servei Català de Trànsit, no hi ha cap via tallada a la circulació i anit es va aixecar l’ordre de confinament del nucli de Guils de Cerdanya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.