Els Bombers reprenen les tasques d’extinció de l’incendi de la Guingueta d’Àneu

incendi-guingueta-daneuEls  Bombers de la Generalitat han reprès aquest matí les tasques d’extinció de l’incendi de la Guingueta d’Àneu, que segons les darreres dades del Cos d’Agents Rurals, ha afectat una superfície de 567 hectàrees. En aquests moments, operen a la zona 22 dotacions terrestres i 6 mitjans aeris (4 helicòpters i 2 avions de vigilància i atac). Al llarg del matí, si les condicions meteorològiques  en permeten l’arribada, també s’hi espera la incorporació de 2 hidroavions del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, i d’una Brigada Helitransportada d’Aragó.
 
Al llarg de la passada matinada, en què els Bombers no hi ha pogut treballar donada l’orografia del terreny, les humitats relatives han pujat considerablement, a la zona de l’incendi, havent passat del 20% de les darreres nits a més de 45%. Aquest fet ha ajudat en el sentit que la vegetació ha estat menys disponible. Ahir, els bombers varen deixar l’únic front actiu de l’incendi al barranc de Lleiter. Al llarg de la nit, el foc ha anat baixant lentament les parets del barranc i no s’ha escampat més enllà. Per això, avui s’espera poder atacar aquest front amb la intervenció des mitjans aeris i amb la intervenció dels Bombers que hi estan arribat per via aèria, treballant amb eines manuals i amb l’ús del foc tècnic. Les previsions meteorològiques, a més, indiquen que avui és molt probable que plogui, en aquesta zona, i que tornin a pujar les humitats relatives.
 
La resta del perímetre va quedar assegurat ahir dijous, amb moltes zones on ja no hi ha flama. Tot i això, els Bombers revisaran aquestes àrees per comprovar que no hi hagi hagut cap represa. Segons els Agents Rurals, 400 hectàrees del perímetre afectat per l’incendi corresponen al terme municipal de la Guingueta d’Àneu i 167, a Alt Àneu.