El  Cos de Bombers d’Andorra i Andorra Telecom ha presentat aquest divendres la nova eina de localització de desapareguts. La demostració pràctica s’ha realitzat en el marc de la 69a edició del Congrés de la Comissió Internacional de Socors Alpins (ICAR), que finalitza demà a Soldeu.

El simulacre, que s’ha realitzat a la pista de l’Avet i que ha pogut ser seguit en directe pels congressistes, ha consistit en la localització de dos telèfons mòbil, prèviament amagats. L’eina Lifeseeker ha permès l’operador de bombers determinar la posició exacta dels dos terminals des de l’helicòpter de rescats després de sobrevolar la zona.

El públic ha pogut visualitzar la informació precisa que rebia en tot moment el dispositiu instal·lat a l’helicòpter gràcies a un monitor.

El lifeseeker és un sistema de recerca de persones desaparegudes a través de la telefonia mòbil. L’aparell permet detectar terminals fins i tot en zones sense cobertura i determinar-ne la posició exacta alhora que proporciona un canal de comunicació amb la persona buscada.

L’eina converteix el telèfon mòbil en una balisa d’emergència capaç de guiar els equips de rescat a la seva localització exacta i opera sense interferir en les xarxes de telecomunicacions.

Jordi Farré, director adjunt de bombers s’ha mostrat satisfet per com ha transcorregut la demostració, indicant que “ en menys de 20 minuts s’han localitzat dos mòbils que estaven en dos lloc totalment diferents”., afegint que “es preveu poder comptar amb l’eina a principis del 2018.”

L’adquisició i implementació de l’eina és fruit del partenariat entre Andorra Telecom i Centum, desenvolupadora i comercialitzadora de Lifeseeker. El congrés, que ha aplegat prop de 400 professionals dels rescats de muntanya, ha estat una excel·lent plataforma per mostrar les potencialitats d’aquesta eina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada