Els Bombers han treballat en l’extinció d’un incendi que s’ha originat aquest divendres a la tarda en un restaurant que estava tancat a un carreró al costat de l’avinguda Verge de Canòlich de Sant Julià de Lòria, anomenat Cal Jaume. Segons el Cos de Bombers, les flames han causat danys materials però no es té constància que hi hagi cap ferit. La zona s’ha hagut d’acordonar mentre els efectius treballaven en les tasques d’extinció del foc, i en extreure i controlar les bombones de gas que hi havia a l’interior del local.

L’incendi s’ha iniciat al menjador del restaurant, situat a la planta baixa d’una residència que també ofereix habitacions de lloguer. El cap de guàrdia dels Bombers, Òscar Llovet, ha informat que el Cos ‘ha rebut l’avís a les 18:57 hores, d’un dels inquilins de la residència’, i que aquesta mateix persona ‘ens ha alertat de que sortia fum del restaurant’.

En un primer moments els Bombers han fet un ‘reconeixement per veure si hi havia persones a l’interior de l’edifici’, i en veure que no hi havia ningú, han ‘procedit a l’extinció’. Llovet ha remarcat que ‘poc després de començar a apagar el foc ens han informat de l’existència de bombones de gas a l’interior’, pel que han ‘augmentat la zona acordonada a 50 metres per prevenir de posssibles explosions’.

El cap de guàrdia també ha explicat que ‘els inquilins de les habitacions no podran passar-hi la nit per precaució’, perquè el foc, que s’ha donat per extingit, podria revifar si ‘la fusta que hi ha sota el guix s’hagués danyat’. Per aquest motiu els Bombers faran torns aquesta nit ‘per vigilar que realment no hi hagi cap perill’.

El conseller d’Esports del Comú de Sant Julià de Lòria, Oliver Alís, ha assegurat que ‘reallotjarem els inquilins en un hotel de la parròquia a càrrec del Comú, de moment durant el cap de setmana’, i ha assegurat que ‘en d’altres ocasions de força major ja s’ha actuat de la mateixa manera’.

Llovet també ha explicat que fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat tres dotacions de bombers, ‘una d’elles vinguda des del parc de la Massana com a suport’. Finalment però, tant el reforç de la Massana com un dels binomis que ja hi eren presents ‘han hagut de marxar perquè ens han avisat d’un altre foc, a Erts, que s’havia originat en una xemeneia d’una casa’.