Els Bombers de la Seu tornen a sumar-se a la campanya solidària ‘Els bombers t’acompanyen a donar sang’

L’Associació Cultural i Esportiva Bombers de la Seu s’ha sumat un any més a la campanya solidària ‘Els bombers t’acompanyen a donar sang’ que organitza Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits que s’està realitzant durant tot aquest mes de març arreu del nostre país, amb l’objectiu d’aconseguir el màxim nombre de donacions de sang just abans de Setmana Santa, època en què baixen les reserves.

Concretament, la jornada de col·lecta de sang a la Seu d’Urgell se celebrarà aquest pròxim dissabte 10 de març, de deu del matí a dues del migdia, a la plaça dels Oms on hi haurà ubicat l’autocar del Banc de Sang, vehicle especialment habilitat per poder realitzar les extraccions.

Ambient festiu, participatiu i social

Aquesta jornada de donació de sang estarà amenitzada durant tot el matí amb diverses activitats lúdiques com poder pujar a un camió de bombers, vestir-se com un bomber, entre d’altres activitats per a tota la família.

La celebració d’aquesta campanya de col·lecta de sang a la nostra ciutat compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.

Quarta edició de la campanya

Aquesta és la quarta edició de la campanya conjunta dels Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i teixits, a la que s’hi ha sumat diversos Ajuntaments com el de la Seu d’Urgell, amb un mateix objectiu: l’augment de les donacions de sang.

En total, són 20 les ciutats catalanes que acullen la iniciativa solidària a les diferents jornades de donació de sang, que es dinamitzen amb l’exhibició de vehicles i equipaments de Bombers, la realització d’exercicis de rescat o d’actuació de bombers en accidents amb mercaderies perilloses, per citar-ne només alguns exemples.

Setmana Santa, època crítica

Les reserves de sang baixen considerablement durant Setmana Santa. El canvi d’hàbits i les vacances fan que la població s’acosti menys als punts de donació. Amb aquesta campanya es vol incentivar la donació les setmanes prèvies a l’abril per tal d’assegurar que es mantenen les reserves.

Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen als 5 dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.

Bombers amb Cor

Aquesta iniciativa va néixer a partir d’un grup de bombers de diferents àmbits i regions d’emergències que volen donar suport a la donació de sang. Per això, més enllà de donar sang, els bombers difondran les campanyes i el dia de la donació les dinamitzaran. El cartell d’enguany està protagonitzat per bombers de Girona. Bombers amb Cor és una iniciativa altruista d’un grup de professionals del Cos.