Els Bombers de la Generalitat treballen en un foc d’alta muntanya a la Val d’Aran

Els Bombers de la Generalitat treballen des d’ahir a la tarda en un incendi que afecta una zona de pastures d’alta muntanya pertanyent al municipi de Naut Aran, a la Val d’Aran.
 
L’avís es va rebre a les 18.39 hores i es treballa sobre el terreny bàsicament amb eines manuals, atesa la dificultat de l’accés i de l’orografia. L’incendi ha tingut una progressió descendent pel vessant sud del barranc de Cal, a Garós.
 
A hores d’ara, hi treballen una desena de dotacions dels Bombers de la Generalitat, vehicles terrestres, de suport i comandament i unitats del Grup d’Actuacions Forestals, GRAF, que han hagut de ser helitransportades.
 
Cal remarcar que l’incendi no suposa cap mena de perill per a les poblacions properes i que no ha calgut fer cap desallotjament preventiu.
 
Aquests focs de pastura són habituals a zones alta muntanya i s’aprofiten per fer una bona gestió del territori, ja que eliminen la continuïtat de la vegetació. Aquest any, amb la sequera acumulada al Pirineu, però, poden ser més abundants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.