Els Bombers de la Generalitat rescaten una família que s’havia perdut al municipi de Coll de Nargó

Helicòpter de rescat
Un helicòpter d’emergències de Catalunya (Foto: Bombers Nargó/ARXIU)

Els Bombers de la Generalitat de Catalunya han rescatat aquest diumenge una família que s’havia perdut dins del municipi de Coll de Nargó. Segons ha informat la Direcció General d’Emergències de Catalunya, cap a les 14:30 hores van rebre un avís d’un home de 78 anys, una dona de 47 anys i un menor que no trobaven el camí de tornada cap al lloc on havien deixat el cotxe.

Al cap d’una hora, els agents van trobar la família extraviada a la zona dels Prats i els van acompanyar fins al vehicle amb el qual havien arribat. Els tres visitants perduts estaven sans i estalvis i no van necessitat assistència mèdica.

Aquesta recerca es va fer quan va estar disponible l’helicòpter per localitzar-los, atès que en el moment de l’avís els Bombers estaven buscant un boletaire de 80 anys que s’havia perdut al terme municipal del Pont de Suert i el qual, malauradament, va ser trobat mort. Des d’Emergències apunten que la víctima hauria perdut la vida en caure per un talús al nucli de Malpàs.

L’home, que era veí de la capital de l’Alta Ribagorça, havia sortit a buscar bolets i, després que no tornés a l’hora habitual i no respongués al telèfon, la família va avisar els Bombers poc abans de les 13:45 hores. El dispositiu de rescat va començar des del punt on hi havia el vehicle de la víctima aparcat, a una carretera de Malpàs. Al cap d’una hora efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) van trobar el cos als peus d’un talús de desenes de metres de fondària. Bombers i Mossos d’Esquadra van traslladar el cadàver per terra fins on esperava la comitiva judicial.

Per al rescat, a banda de l’helicòpter, es van habilitar efectius del GRAE, una dotació del Grup Caní de Recerca (GCR) i quatre dotacions terrestres del parc de Pont de Suert. Hi va participar també la Unitat de Muntanya i patrulles dels Mossos, així com efectius del SEM.

TOTES LES NOTÍCIES