incendi-guingueta

Els  Bombers de la Generalitat han reprès les tasques d’extinció de l’incendi de pastures a la Guingueta d’Àneu en incorporar-se, a partir de les 09.00 hores d’aquest matí, els mitjans aeris. En aquests moments hi ha treballant dos avions de vigilància i atac (AVA), i dos AVA més que estan de camí perquè a causa de la boira no s’han pogut enlairar al matí des de la base d’Òdena, tal i com estava previst. A la zona també hi ha tres helicòpters que transporten al personal de terra fins al lloc de l’incendi i donen suport amb descàrregues d’aigua.

Les tasques d’extinció es concentraran a la cua de l’incendi, i ho faran amb eines manuals, maniobres amb l’ús de foc tècnic si és necessari, i amb les descàrregues dels mitjans aeris.  A la zona de la cua-flanc dret es treballarà per tancar l’incendi progressant, amb eines manuals i el suport de mitjans aeris, cap al cap. El flanc dret l’incendi, que ja va arribar a la carena, es troba en recorregut descendent per una paret vertical molt rocosa on no s’hi pot accedir, al Serrat Estanyero.
 
A la zona de la cua-flanc esquerre, al Coll de Cerbí i on el foc està més actiu, es treballa també bàsicament amb eines manuals i suport de l’aigua dels mitjans aeris per tal de poder-lo ancorar i evitar que s’obri cap a les valls. El flanc esquerre també va arribar a dalt de la carena.
 
Al cap de l’incendi, que es trobaria a la zona del Pic dels Pilars, l’orografia també és molt complicada, i el foc, que ahir va carenar la muntanya, està aturat i no avança.
 
Cal recordar que l’incendi es troba allunyat de nuclis de població o d’explotacions agrícoles o ramaderes i, per tant, no ha estat necessari fer cap desallotjament preventiu.
 
Segons les darreres dades provisionals del cos d’Agents Rurals, que hi ha desplaçat 2 efectius, l’incendi hauria cremat 210 hectàrees de pastures.
 
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada