Els Bombers continuen treballant en un incendi a Das, a la Cerdanya

Cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat continuen a Das supervisant les tasques d’extinció de l’incendi que ha cremat una nau al carrer Major del municipi.

El foc ha cremat totalment un cobert tancat d’uns 500 m2 a l’interior del qual hi havia palla i maquinària i estris agrícoles diversos. A causa de l’incendi ha cedit el 80% de la coberta.

En un primer moment les tasques d’extinció s’han fet des de l’exterior del cobert. Un cop ha disminuït la temperatura de l’interior s’hi ha pogut accedir i amb l’ajuda de dues màquines retroexcavadores, s’ha anat removent la palla perquè els Bombers la poguessin anar remullant. En aquests moments, les màquines, amb l’ajuda de tractors, estan retirant la palla que encara fumeja cap a l’exterior de la nau a un camp on s’està deixant acabar de cremar amb la supervisió dels Bombers.

Cal recordar que fins al lloc s’han desplaçat un total de 12 dotacions dels Bombers: 7 Bombes Rurals Pesants, l’autoescala, 1 Bomba Nodrissa Pesant i 3 vehicles de comandament, a més d’efectius del Cos de Mossos d’Esquadra i del Sistema d’Emergències Mèdiques.

Cap persona ha resultat ferida ni tampoc ha estat necessari fer cap desallotjament.

(Foto: Bombers de la Generalitat)

1 comentari

  1. Volem animar als propietaris de la nau. Estem al vostre costat encara que ara estem lluny en kms. I desitjem que ben aviat pugueu seguir endevant. Molts petons!!
    També volem agrair la tasca de la gent del pais, professionals i veïns que us han ajudat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *