Els Bombers comencen les proves per acreditar quatre sotsoficials (Vídeo)

Els Bombers d’Andorra han començat aquesta setmana les proves d’acreditació professional dels quatre sotsoficials que van començar la formació fa sis mesos. Els quatre agents han hagut d’afrontar possibles situacions d’emergències com poden ser accidents amb gasos inflamables, incendis en garatges o excarceracions per emprar les tècniques apreses al Principat. El que se’ls demana, segons ha explicat l’oficial cap de guàrdia, Jaume Sánchez, és ‘agilitat per poder gestionar aquest sistema de treball’.

Des de dilluns fins divendres, quatre bombers que han seguit la formació per ser sotsoficials realitzen diverses proves per obtenir les acreditacions que confirmen les seves aptituds per al càrrec. Durant aquests dies passen proves simulant actuacions en situacions reals com poden ser focs d’habitatge, una fuita en un lloc d’emmagatzematge de gas, un incendi en un aparcament amb diverses víctimes o una excarceració.

Segons ha explicat l’oficial cap de guàrdia, Jaume Sánchez, els formadors volen veure com desenvolupen la maniobra corresponent a la situació que troben, el sistema de seguretat que empren i l’adequació a la manera de treballar del cos d’Andorra. ‘En dos segons has de saber la maniobra que has de realitzar’, ha resumit.

El sistema d’avaluació va d’acord amb el sistema francès per la qual cosa cal l’autorització dels formadors francesos per iniciar les sessions i procedir a l’acreditació dels professionals, ha exposat Sánchez. Els quatre que aquesta setmana passen els exàmens són els que quedaven per formar i que s’uniran als 21 sotsoficials ja presents al Principat.

Cada dia passen proves de més nivell i al final de la setmana hauran de superar les proves oficials en què els formadors els avaluaran i decidiran si poden rebre o no l’acreditació per a exercir de sotsoficials.