Els Bombers alerten d’un risc d’incendis elevat a les muntanyes del sud del país

El director adjunt dels Bombers d’Andorra, Jordi Farré, ha anunciat que el risc d’incendis al Principat ha augmentat a causa de l’increment de les temperatures. Per ara, la zona amb més risc és Sant Julià de Lòria, on és elevat, i per tant Farré ha recordat la prohibició total de fer focs durant l’estiu. Tot i això assegura que no cal ser alarmistes ja que la situació no és extrema.

Els Bombers d’Andorra fan servir les dades proporcionades per incendis.ad, per la Generalitat de Catalunya i per França per valorar el risc d’incendis que hi ha al Principat. Tot i que incendis.ad assenyala que a algunes zones de Sant Julià de Lòria el risc és elevadíssim, el director dels Bombers ha aclarit que tenint en compte la resta de dades observades, el risc és elevat.

Farré ha indicat que no cal ser alarmistes perquè la situació no és extrema, i que en les properes hores es decidirà si cal activar la campanya de prevenció d’incendis i alertar el Comú de Sant Julià perquè els operaris vigilin les zones de berenadors o tallin l’accés a algunes zones de bosc. Per ara, però, encara no s’ha optat per aquesta via.

Tot i així, el director adjunt dels Bombers recorda la prohibició que hi ha durant tot l’estiu de fer focs en zones que no siguin els berenadors especialment preparats. A més, recomana molta prudència, no llençar burilles de cigarretes, ni fer servir eines mecàniques que puguin causar focs. Farré recorda que són les recomanacions que cal tenir en compte sempre a l’estiu.

Pel que fa a la previsió per als propers dies, la climatologia fa pensar que es podrà mantenir el risc similar durant el cap de setmana, però el risc es podria estendre cap a Andorra la Vella i Escaldes-Engornday.

1 comentari

  1. no solament al sud senyors pujeu al grau o a la solana d’envalira i veure lo cremada que esta la muntanya ja podem anar tots molt alerta……si no volem correr

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES