vivesAquest migdia s’ha fet públic el comunicat final de la Coordinadora de les Conferències Episcopals per a l’Església a Terra Santa i per l’Assemblea de Bisbes Catòlics de Terra Santa, “Holy Land Co-ordination” (HLC), en el que els bisbes catòlics han demanat líders d’Esperança: “Com a bisbes d’Europa, Àfrica del Sud i Amèrica del Nord, arribàrem a Terra Santa per resar i donar suport a la comunitat cristiana i la causa de la pau. A Gaza vam ser testimonis de la profunda pobresa de la gent, i la presència valenta de les comunitats cristianes petites i vulnerables de per si”, explica el comunicat. També assenyala que “Gaza és un desastre fet per l’home, un escàndol espantós, una injustícia que clama a la comunitat humana per una resolució. Fem una crida als líders polítics per millorar la situació humanitària de la població de Gaza, assegurant l’accés a les necessitats bàsiques per a una vida humana digna, les possibilitats de desenvolupament econòmic, i la llibertat de moviment”.

I parlen de la necessitat de que els responsables de les converses de pau portin i treballin amb esperança: “Instem als funcionaris públics a esdevenir líders d’esperança, no persones d’obstrucció. Fem una crida a que escoltin les paraules del Papa Francesc, que va dir recentment al Cos Diplomàtic: “La represa de les converses de pau entre israelians i palestins és un signe positiu, i expresso la meva esperança que les dues parts resoldran, amb el suport de la comunitat internacional, a prendre decisions valentes per trobar una solució justa i duradora a un conflicte que necessita amb urgència posar-ne fi” (13 de gener de 2014).

En total participaran unes trenta persones entre bisbes i representants de les conferències episcopals i organismes eclesials d’Europa i Amèrica del Nord han participat en aquesta 14ª reunió, que ha tingut lloc de l’11 al 16 de gener 2014, per tal de complir amb l’objectiu d’apropar-se a la realitat eclesial, social i política de Terra Santa, i conèixer la feina “in situ” de les Agències catòliques. Mons. Joan-Enric Vives i Sicília, ha representat, un any més, la Conferència Episcopal Espanyola (CEE).

Actualment, és la Conferència de Bisbes Catòlics d’Anglaterra i Gal·les la que assumeix la responsabilitat d’organitzar, després d’uns anys en què li va correspondre a la Conferència Nord-americana de Bisbes Catòlics.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada