assandcabingo3Les empreses de bingo d’Andorra han entregat aquest dimarts un xec conjunt per un valor de 1.080 euros a benefici de l’Associació Andorrana Contra el Càncer (ASSANDCA). L’import d’aquest xec correspon, a la recaptació d’un d’ells en restauració del passat dimecres 24 de setembre amb motiu del dia de la dona i, per part de l’altre, del passat dilluns 29 de setembre, en ambdós casos els dies més freqüentats als negocis.

L’acte, celebrat a un dels establiments de bingo, s’ha iniciat amb un còctel per a tots els assistents, acompanyat d’un breu discurs per part del gerent de la societat del bingo, que ha explicat que a banda d’aquesta aportació els agradaria “col·laborar directament amb activitats dedicades a fomentar el voluntariat, fent difusió dels seus esdeveniments a través de tots els canals del bingo per donar-los major recorregut i que la gent s’animi a participar”.

Per part de l’associació, ha estat el president, Josep Saravia, qui ha recollit el xec i ha agraït als bingos la col·laboració en una iniciativa que no només dóna suport als malalts i als seus familiars i amics, sinó que també permet conscienciar la població de la importància de conèixer, prevenir i detectar el càncer. A més, ha explicat que aquesta “es tracta d’una donació especial, ja que és la primera que ASSANDCA rep per part d’una empresa del país” i espera que animi el teixit empresarial a fer el mateix i contribuir a que el patiment de malalts i familiars sigui menys dolorós.

Així, aquests bingos han estat pioners en fer un donatiu econòmic a l’Associació Andorrana Contra el Càncer, que té com a principals objectius informar i conscienciar la població, millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i les seves famílies, promoure la participació i la formació entre els col·lectius professionals i els voluntaris, així com protegir i difondre els drets dels pacients de càncer, reforçant el paper del pacient com a part activa en la lluita contra aquesta malaltia.

ASSANDCA és la primera associació de lluita contra el càncer a Andorra que dóna serveis d’assistència als malalts de càncer i a les famílies amb el suport d’especialistes, entre els quals es troben el voluntariat, suport psicològic, formació entre els professionals i pacients i pedagogia i protecció dels seus drets. Properament s’encetaran un seguit d’actes de divulgació com jornades informatives, tallers, xerrades i taules rodones, així com esdeveniments benèfics que pretenen visibilitzar el càncer com una malaltia que pot afectar qualsevol persona i que la prevenció i la divulgació són la millor manera d’afrontar-la.

Des d’ASSANDCA s’ha encetat una campanya anomenada “Sumem llaços” que té per objectiu que totes les aportacions, siguin econòmiques o materials, es converteixin simbòlicament en llaços que se sumen en un marcador configurat a la seva pàgina web.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada