Els beneficis de la bicicleta

El passeig en bicicleta és un esport apte per a totes les edats i comporta una despesa energètica considerable. Si es pedaleja a un ritme mitjà, es cremen entre 300 i 600 calories per hora. Si es pedaleja a un ritme més elevat (uns 20 km/h) es passa de 500/600 kcal/h. Serveix per muscular el cor lleugerament, ventilar els pulmons i oxigenar els músculs, per la qual cosa prevé les malalties cardiovasculars.

A més, com que quan anem en bicicleta no aguantem el pes del nostre cos, és una activitat ideal per a persones amb sobrepès, amb articulacions febles o per a aquelles que es recuperen d’una lesió o ferida. Gràcies a la bicicleta es musculen les cuixes, els panxells i les natges, i a més es treballa el tors, els braços, la part baixa de l’esquena i els abdominals, sobretot els laterals.

A banda dels beneficis físics, quan es munta en bicicleta s’eviten els embussos de trànsit, es respira aire fresc, s’estalvia temps i diners en combustible, i a més se segreguen endorfirnes. Abans de sortir a fer un passeig en bici, estudieu l’itinerari, sobretot si és per la muntanya, per conèixer-ne els desnivells, l’estat del terreny, la distància, etc.

Per Redacció / Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.