Els Banders rescaten un cabirol caigut al riu a prop del Pont de París (Vídeo)

Quatre efectius del Cos de Banders i un veterinari han treballat aquest dilluns al vespre en el rescat d’un cabirol que havia caigut al riu i que ha baixat fins la zona a prop del Pont de París de la capital. Els banders han rebut l’avís cap a les 19.30 hores i han estat fins gairebé les 21 hores per poder treure l’animal del riu. Durant aquesta estona una multitud de gent s’ha aplegat als costats del riu per presenciar el rescat i és que, com ha reconegut el director del Cos de Banders, Miquel Rossell, ‘no és massa habitual, tot i que ha passat alguna vegada’. La zona on es trobava el cabirol i la quantitat i la força de l’aigua que baixava pel riu han estat les principals dificultats a l’hora de poder recuperar l’animal, ha reconegut Rossell.

Cap a les 19.30 hores d’aquest dilluns el servei de guàrdia del Cos de Banders ha rebut un avís informant de la presència d’un cabirol al riu Valira, a prop del pont de París. Immediatament, els agents s’han desplaçat fins la zona per intentar rescatar l’animal.

Segons ha explicat el director del cos, Miquel Rossell, ‘vist la dificultat per accedir i rescatar-lo sense que es malmetés i no marxés riu avall, hem avisat al veterinari’. Aquest, ha hagut de disparar dos dards anestèsics al cabirol i un cop ha fet efecte els banders han pogut recuperar i treure l’animal, ha indicat.

Rossell ha reconegut que no tenen massa clar d’on ha pogut caure o des d’on ha baixat fins a la zona del Pont de París però ha informat que més amunt hi ha diversos llocs des d’on hauria pogut accedir. El director dels Banders ha reconegut que no ha estat fàcil pujar-lo ‘i menys amb la circumstància que el riu baixa amb força’.

Tot i això, al cap d’una hora i mitja des de l’avís, els banders han pogut pujar l’animal en una caixa per poder traslladar-lo al centre de recuperació de fauna salvatge i deixar-lo en observació. L’objectiu, ha manifestat Rossell, és poder-lo ‘recuperar i alliberar de nou al medi ambient’ ja que ‘és on ha d’estar’.

 

3 comentaris

  1. Proposo que s’obri una subscripció popular per demanar l’atorgament del premi Príncipe de Asturias als senyors Miquel Rossell i Landry Riba.

  2. Molt bé,
    Llàstima que el mes de setembre, durant la setmana de caça, el cabirol s’aproparà als humans per agrair el salvament, i rebrà una bala entre sella i sella, i s’el fotran en un civet amb patates.

  3. Bravo als banders i al veterinari!!!

Comments are closed.