Els Banders intensifiquen controls a gossos potencialment perillosos

El Cos de Banders ha mantingut durant el 2017 el nivell de controls de caça i pesca similars als anys anteriors, però durant aquest any s’han reforçat els controls per gossos potencialment perillosos. Així ho ha explicat el director del Cos de Banders, Miquel Rossell, en el marc del balanç d’actuacions del 2017.
Un dels objectius del 2017 del Cos de Banders era continuar la sensibilització en relació amb la normativa aplicable als propietaris de gossos potencialment perillosos. Així, durant aquest any el cos ha intensificat la presència en zones habitades, d’esbarjo o properes a centres escolars, i ha augmentat sensiblement els controls.

El reforç de la tasca de control de gossos perillosos ha derivat en un augment també dels atestats, que han augmentat a 60, i de les sancions, que han estat principalment per portar el gos sense morrió i per no tenir la documentació. En aquest sentit, el director dels banders ha indicat que en tots els atestats per aquesta qüestió s’insisteix en la sensibilització dels propietaris perquè coneguin la normativa.

Pel que fa a la caça, els banders han mantingut el nombre de controls, en 630, i el nombre d’atestats, tot i haver augmentat, continua sent molt reduït. Així, es constata la major sensibilització dels caçadors, ja que del total de sancions, més de la meitat són sancions lleus per no retornar les anelles a temps.
Quant a la pesca, la presència del Cos de Banders al terreny s’ha mantingut respecte dels anys anteriors, però tenint en compte la major conscienciació dels pescadors, i el respecte de la normativa, s’ha reduït el nombre de controls. Igualment, el nombre d’atestats ha baixat considerablement i només s’han imposat quatre sancions.

D’altra banda, el Cos de Banders continua diversificant les seves activitats, i durant tot el 2017 ha implementat les observacions de dades nivològiques sobre el terreny per prevenir el risc d’allaus i aportar informació de primera mà al servei meteorològic.

9 comentaris

 1. Más controles en la montaña para que la respeten la fauna y la flora.

 2. No hay perros peligrosos, sino dueños que adiestran mal a sus mascotas! Dejad de controlar a los perros y controlad mas a este tipo de “gente”!

 3. De risa la verdad !! Yo tengo un perro ” peligroso “como decis .. lo llevo con correa i bozar .. i cuando salgo a la calle a pasearlo los que no son peligrosos son los que qiieren atacar al mio .. no entiendo la palabra “perillosos”

 4. Estic molt agraïda pel vostre interès, però, a La Cortinada segueixen sent un problema aquests gossos, cada dia hi ha atacs i les persones irresponsable que porten els seus gossos sense morrió i sense lligar no compleixen amb les normatives i els veïns estem farts i espantats de sortir a passejar a les nostres mascotes. Caldria endurir les multes per als que no compleixin amb les lleis.

  1. Espantats? que el perro de una irresponsable muerda no creo que sea motivo para generalizar con las razas etiquetadas como peligrosas. También muerden los caniches y los pastores alemanes y a esos no los controlan.

  2. Ponte tuu un bozal i sal a la calle aver como te sientes !!

  3. Esta ley es una mierda, los dueños tendrían que ser los responsables de decidir si le ponen o no bozal según el perro que tengan!

  4. Qué comentarios tan absurdos y bobalicones los de Alex, Dani y Mari. En vez de esas estupideces deberían preocuparse por educar a los que tienen perros de esas razas para evitar ataques que los perjudiquen a ustedes como comunidad. Pero claro, eso implicaría hacer algo más que publicar tonterías.

  5. Luis H. Acuña yo educar a los dueños? Creo que el comentario más tonto es el tuyo!

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES